RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Criza medicilor. Funcțiile de manager de spital și director medical ale spitalelor pot fi ocupate de profesori universitari și de medici până la vârsta de 70 de ani, a decis Guvernul

Profesorii universitari și medicii vor putea rămâne în funcțiile de manageri de spitale publice și directori medicali până la vârsta de 70 de ani, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate vineri de Guvern.

Ordonanța adoptată de Guvern modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi alte acte normative în domeniul sănătăţii.

Potrivit prevederilor anterioare, puteau rămâne în funcțiile de șefi de secție până la 70 de ani profesorii universitari, medicii membri titluari și membri corespondenți ai Academiei de Științe Medicale și ai Academiei Române, medicii primari doctori în științe medicale, cu aprobarea managerului și avizul consiliului de administrație.

Acum se extinde această posibilitate pentru manageri/directori medicali de spital, scrie alba24.ro.

  

„În unităţile sanitare publice, profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale pot ocupa funcţii de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau funcţii de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, cu avizul consiliului de administraţie al spitalului şi cu aprobarea managerului, după caz”, prevede noul act normativ.

Potrivit legislaţiei, în cadrul spitalelor publice funcţionează un comitet director din care fac parte managerul spitalului, directorul medical şi directorul financiar-contabil.

În cazul spitalelor cu peste 400 de paturi, din acest comitet face parte şi directorul de îngrijiri.

„Având în vedere rolul comitetului director în cadrul spitalului, lipsa acută de personal de specialitate medico-sanitar care să ocupe funcţiile specifice comitetului director din cadrul spitalului public şi pentru a nu crea disfuncţionalităţi în asigurarea conducerii instituţiilor medicale în care acestea se regăsesc, precum şi reglementarea în forma actuală a ocupării funcţiei de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, se impune aceeaşi reglementare şi pentru medicii care ocupă funcţia de manager, respectiv director medical din cadrul spitalului”, se arată în nota de fundamentare.

Anterior, limita de vârstă pentru ocuparea funcției de manager de spital și director medical era de 67 de ani.

sursa G4media

Related posts

România, la un pas de o a doua epidemie. 120.000 de cazuri şi 18 decese

Redacția

La spital în stare gravă după ce a târât-o vaca

Oana Cordoneanu

Bărbat salvat de la moarte după intervenția unui pompier aflat în timpul liber și medicii de la Serviciul de Ambulanță Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...