RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Caz revoltător! Minoră dintr-un Centru de Plasament din Pașcani violată de un angajat al instituției

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a reclamat la Poliție un caz de viol, victima fiind o elevă a Centrului de Plasament “Sf. Nicolae” din Pașcani. Incidentul s-a petrecut în afara instituției, în timp ce fata se afla la cursuri în Școala Specială.

Cel care a întreținut relații sexuale cu ea era angajat la acea vreme al Centrului de Plasament, ca muncitor calificat. Spunem că era angajat  deoarece după ce o comisie din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a demarat o anchetă, individul a demisonat din funcție. Acum  este cercetat pentrui viol și riscă ani buni de închisoare.

Fapta s-ar fi petrecut în jurul datei de 14 iunie. Fata, care urmează să împlinească vârsta de 15 ani, se afla la orele de curs de la Școala Specială. Acolo în jurul orelor 10.00 s-a prezentat angajatul centrului Vasile Negură, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani. Acesta a urcat-o în mașina personală pe minoră, cu care a și plecat. Cei care fac verificări în acest caz nu au făcut încă public locul unde s-a petrecut violul.

  

 ” Incidentul nu a avut loc în incinta Centrului de Plasament. Ea a fost luată de la școală și dusă cu mașina într-un loc. O comisie din cadrul instituției a demarat o anchetă, iar la finalul verificărilor bărbatul și-a înaintat demisia. Poliția face verificări, atât vă pot spune “, ne-a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Totul a ieșit la iveală după ce minora s-a întors mai târziu în Centrul de Plasament, unde era cazată. Unele colege au povestit că a fost luată cu mașina de către Vasile Negură. Psihologii au discutat cu fata, iar aceasta le-ar fi povestit ce a pățit.“Minora a fost transportată la IML. S-a constatat că a avut un raport sexual. Ea este acum într-un program de consiliere și beneficiază de tot sprijinul specialiștilor noștri, pentru a trece peste această traumă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.     

Cazul de viol este acum anchetat de angajații Inspectoratului  Județean de Poliție Iași. Dacă va fi găsit vinovat bărbatul se va alege cu ani grei de închisoare. Victima sa, care suferă de un ușor retard mental este acum în grija specialiștilor.

Cum a fost posibil acest lucru?     

Surse judiciare ne-au declarat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași are în lucru și la această oră o anchetă internă. Aceștia vor să afle cum a fost posibil ca fata să fie luată din unitatea de învățământ. De asemenea se caută răspunsuri și la alte întrebări. Conducerea centrului din Pașcani nu a sesizat comportamentul angajatului? De ce nu l-au monitorizat mai atent pe bărbat, ținând cont de faptul că era divorțat și recent suferise o nouă decepție în viața personală?
Emilia Magriș, șefa Centrului de Plasament “Sf Nicolae” Pașcani, a refuzat să facă vreun comentariu oficial pe marginea acestui incident. “Regulile sunt clare. Vă adresați purtătorului de cuvânt de la Iași”, ne-a declarat aceasta.     

        
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Regele ţepelor din Iaşi a fost încolţit. Metoda cu care îi păcălea pe ieşeni

Redacția

Accident aviatic la Tătăruși: un avion care participa la show-ul aviatic s-a prăbușit! Pilotul a murit! (FOTO)

Marius Parteni

ATENȚIE ! Metoda ACCIDENTUL RUTIER continuă să fie folosită de escroci

Redacția
Încarcă...