RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mama unei femei din Pașcani tâlhărită în Gara Iași de trei indivizi și băgată în spital

O batrana a fost talharita de trei oameni ai strazii, chiar in Gara Internationala. Femeia isi astepta nepoata cand, un grup de barbati s-a apropiat de ea si a tarait-o de pe banca pe care se asezase, la coltul unui gard. Dupa ce au batut-o, i-au luat sacosa de cumparaturi si ultimii bani si au fugit fara urma. O persoana care se afla in apropiere si a auzit femeia tipand, a sunat la Politie.

 

  

Un echipaj s-a deplasat la locul faptei si a constatat situatia de fapt. A fost transportata de urgenta la Unitatea de Primire Urgente, unde i s-a acordat primul ajutor. Femeia a suferit multiple fracturi, a ramas mutilata si vizibil afectata emotional. Politia nu a reusit sa contacteze familia batranei, iar aceasta se afla acum sub urmarire medicala.

“Au inceput sa ma bata cu pumnii si picioarele”

Maria Ciornila are 63 de ani si este din comuna Popesti, judetul Iasi. Duminica seara, aceasta isi astepta nepoata pe o banca in incinta Garii Internationale. Se intuneca deja si nepoata ei nu mai ajungea. Maria nu are telefon mobil, asa ca, nepoata nu ar fi putut sa o anunte daca intervenise altceva intre timp. Nepoata a ajuns, poate, cand bunica ei era deja la spital. Nevand telefon, nu a putut sa o contacteze, asumandu-si probabil faptul ca batrana nu a mai asteptat-o. Maria isi aminteste cu groaza momentele prin care a trecut si povesteste cum cei trei indivizi fara mila si cu instinct animalier au inceput sa o atace.

“Stateam pe banca si deodata s-au apropiat de mine. M-au insfacat deodata si m-au izbit pe jos. Au inceput, maica, sa ma bata cu pumnii si picioarele, sa tipe si sa rada. Fiindca m-au luat deodata, eu nu am avut timp nici sa-mi dau seama ce se intampla. M-au batut cu pumnii in fata si mi-au dat cu picioarele in spate. Imi amintesc ca am inceput sa strig dupa ajutor, iar ei cand au auzit asta, au inceput sa fuga. Mi-au luat plasa cu bucate si au disparut maica. Abia imi cumparasem niste oua, rosii, castraveti si paine si mai aveam rest 100 de lei, ca sa ii am pana la pensie. Mi-au luat tot. Am stat ieri flamanda in spital, pana ce, o femeie care statea cu mine in salon, si-a facut mila si mi-a cumparat o bucata de salam si paine”, spune Maria cu lacrimi in ochi.

Nimeni nu i-a observat disparitia

Batrana are doi copii despre care nu mai stie prea multe. Stie doar ca fata locuieste in Pascani, iar baiatul este plecat in Italia. Sotul ei a plecat dintre noi, in urma cu cinci ani. De aici, probabil, se explica si faptul ca disparitia femeii, de duminica seara, nu a impacientat pe nimeni. In timp ce copiii isi traiesc viata, iata ca mama lor se taraie prin spitale.

Maria locuieste singura in comuna Popesti, intr-o casa, asa cum o descrie aceasta, batraneasca, dar cocheta. Traieste in fiecare zi cu speranta ca, intr-o zi, copiii ei se vor intoarce in viata ei si-i vor umple curtea de nepoti. Pana atunci, lipsita de aparare, este victima unor talharii despre care, dupa atatea zile, copiii carora le-a dat viata, nu stiu nimic.

“Maica, de n-as mai trai. Numai Dumnezeu ma tine in putere, numai Dumnezeu stie ce e in sufletul meu. Nu stii, maica, cum este sa stai singura in spital aici si sa stii ca nimeni nu intreaba de tine. Iaca ma plimb dintr-un spital in altul pana vor descoperi doctorii ce am. Ma dor toate, nici nu ma pot misca. Ca sa pot merge, trebuie sa ma tin de perete. Nu stiu ce au avut oamenii aceia cu mine, de ce mi-o fi facut atata rau. Ma doare spatele de nu mai pot si cand stau in sezut, simt ca fiecare parte a coloanei mi se misca. Doctorii nu mi-au spus inca ce am. Sper doar sa nu fie ceva foarte grav, ca eu trebuie sa ma intorc la treaba. Am acasa curtea de ingrijit, gradina, dar si casa. Daca nu fac eu, nu face nimeni. Asa este cand esti singur, maica”, adauga batrana.

In acest moment, Maria este internata la Spitalul Clinic de Urgente “Sf. Spiridon” si va sta pana ce medicii ii vor stabili un diagnostic. Politia va face verificari in acest caz, pentru a stabili intreaga situatie de fapt.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Un tânăr de 21 de ani din comuna Tătăruși a fost găsit spânzurat în propria casă

Teona Gherasim

Servicii de intervenție și voluntari puși pe drumuri de un bărbat din Todirești, care amenința că se sinucide

Redacția

Mașină de la Postul de Poliție Mircești implicată într-un eveniment rutier!

Redacția
Încarcă...