RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pericol public la volan, pe o stradă din Lespezi

Să te urci la volanul unei mașini fără să deții permis de conducere, a devenit o banalitate pentru tot mai mulți locuitori ai județului. Joi, 13 septembrie, polițiștii pășcăneni au tras pe dreapta pe DJ 208, raza localității Lespezi, un autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comună. 

 

  

Întrucât șoferul prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare peste 0,40 mg/l alcool pur în aer expirat.

 Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 De asemenea, din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 În cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală. În această situaţie şoferul este condus obligatoriu la un spital unde îi sunt recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Doar rezultatul oficial al analizei de sânge realizat la o unitate medicală este probă de incriminare penală în instanţa de judecată.

Related posts

Judecătorii pășcăneni au dispus măsura arestării preventiv pentru cei cinci tineri acuzați de tâlhărie

Redacția

(Video) O maşină de poliţie trimisă la un accident s-a izbit de un alt automobil

Redacția

Un banal incident rutier a necesitat intervenția Poliției

Marius Parteni
Încarcă...