RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Amănunte zguduitoare despre crima din Hălăuceşti: Sufocată cu palma

Fata de 16 ani şi ucigaşul ei de 20 de ani trăiau pe spinarea tatălui tânărului, care era imobilizat în scaunul cu rotile, având mâinile şi picioarele amputate. Aceştia îl purtau prin Paşcani, Roman, sau Târgu Frumos, exploatând ce cerşea. Motivul crimei, unul sentimental, pare incredibil în condiţiile promiscue în care trăiau.

 

  

 Amănunte incredibile despre crima care a avut loc la sfârşitul săptămânii, lângă Hălăuceşti, unde, vineri noaptea, o fată de 16 ani a fost găsită în câmp, decedată. Din primele cercetări după efectuarea necropsiei ar reieşi că băiatul de 20 de ani, prietenul fetei, a ucis-o pe adolescentă acoperindu-i nasul şi gura cu mâna, sufocând-o.

De asemenea, pe corpul fetei au fost găsite foarte multe urme de lovituri puternice, de mâini şi de picioare, semne ale unei agresiuni constante. Tânărul din Hălăuceşti care şi-a ucis prietena, agresiunea petrecându-se la marginea unei păduri de lângă Siret, era cunoscut în comunitate drept un „aurolac“.

Ioan Manole, în vârstă de 20 de ani, era văzut des de către localnicii din Hălăuceşti cu punga de prenadez la gură. Acesta era însoţit mereu prin comună de prietena lui minoră, cu domiciliul în Târgu Frumos.

Cei doi tineri trăiau din „veniturile“ obţinute de către tatăl băiatului, care este imobilizat într-un cărucior, cu picioarele şi mâinile amputate. Astfel, toţi trei erau văzuţi prin Hălăuceşti, dar şi prin pieţele din Paşcani, Târgu Frumos şi Roman. Bărbatul cerşea, iar cei doi tineri trăiau pe spatele lui.

Locuiau într-o baracă

„Au avut casă în Hălăuceşti în urmă cu vreo 20 de ani, dar s-a dărâmat între timp, după moartea soţiei lui. Tatăl lor făcea chirpici şi stătea toată ziua în apă rece, cu mâinile şi picioarele. Mai întâi i-au amputat un picior, apoi un altul, apoi mâinile. Băiatul care a omorât fata împingea căruciorul tatălui şi stătea toată ziua cu punga de aurolac la gură. I-am spus de vreo câteva ori că ne face de râs, însă nu a ascultat. Ei stăteau într-o baracă la marginea satului, la aproximativ un kilometru de locul unde a fost găsită fata moartă“, a spus Iosif Anton, primarul comunei Hălăuceşti.

Din câte se pare, crima ar fi avut loc pe fondul unei ieşiri violente a băiatului, Ioan Manole, care ar fi fost supărat că fata vrea să plece definitiv la Târgu Frumos, să îl părăsească.

Vineri la amiază, cei doi au mers spre râul Siret, iar la marginea unei păduri din apropierea Siretului ar fi izbucnit o ceartă între ei, iar băiatul a început să o lovească pe fată cu pumnii şi picioarele.

La un moment dat, băiatul ar fi lovit-o pe fată cu un obiect contondent, fata căzând. Ulterior acestui episod băiatul ar fi sufocat-o. Tânărul a sunat în final la numărul 112, şi a spus că fata nu mai respiră. Iniţial, la locul cercetării Manole a negat în faţa poliţiştilor că ar fi ucis-o el, spunând că el doar a găsit-o, însă în urma audierilor din noaptea de vineri spre sâmbătă acesta a recunoscut fapta.

Tot sâmbătă noaptea, băiatul a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola“, unde este expertizat în prezent.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Furt dintr-un autoturism parcat în zona vale, surprins pe camerele de supraveghere. Anchete în derulare în cazul altor infracțiuni similare. Un autor a fost identificat (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Războiul mărțișorului la Pașcani. Comercianți amendați de polițiștii locali

Oana Cordoneanu

Șofer depistat la volanul unei mașini în Ciohorăni, deși avea permisul suspendat

Redacția
Încarcă...