RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Un ministru din Ciohorăni este cel mai bogat din cabinetul Ponta

Ministrul Energiei Constantin Niţă, născut în Ciohorăni, judeţul Iaşi, este cel mai bogat membru al cabinetului Ponta. Potrivit clasamentului realizat de econtext.ro, deputatul PSD de Braşov, Constantin Niţă, deţine nu mai puţin de 10 hectare de teren (108.460 mp), în Ghimbav, Braşov, Tohan, Brăila şi Buzău.

Mare parte din suprafeţele deţinute de latifundiar sunt situate în intravilanul localităţilor. Pe locul doi în topul celor mai bogaţi miniştri este social-democratul Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, cu terenuri de 42.039 metri pătraţi, urmat de ministrul Muncii Maria Câmpeanu (PNL) cu terenuri de 30.500 mp. Locul patru este ocupat de ministrul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Lucia Varga (PNL), care deţine terenuri de 21.332 mp.

Fenechiu, cel mai bogat ministru de la Iaşi

  

Ministrul ieşean al transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, ocupă locul cinci în topul latifundiarilor din actualul Guvern. Fenechiu şi soţia sa au în proprietate 19.390 de metri pătraţi de teren intravilan în Iaşi, Dărmăneşti, Abrud şi Roşia Montana. Totodată, ministrul Relu Fenechiu deţine şase locuinţe, care însumează aproape 1000 de metri pătraţi. Două case de locuit şi o casă de vacanţă sunt în judeţul Iaşi, un apartament şi o casă în judeţul Alba , plus o casă de vacanţă în judeţul Bacău. Pe lângă cele trei autoturisme de lux, Fenechiu deţine bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 80.000 de euro. În conturile bancare Fenechiu a declarat că are aproximativ 43.000 de lei, dar şi un credit de 43.000 de euro. Din cedarea folosinţei bunurilor către societatea Tehnorom, Fenechiu obţine anual venituri de aproape 200.000 de lei.
Un alt reprezentat al Iaşului în guvernul Ponta, ministrul Economiei Varujan Vosganian este situat pe locul 16 în topul latifundiarilor. Potrivit declaraţiei de avere, Vosganian deţine 1.250 de metri pătraţi de teren forestier în comuna Voluntari. Familia senatorului PNL de Iaşi deţine două case de locuit în Voluntari şi Virbalau, plus un apartament de 130 metri pătraţi în Bucureşti.

Per total, potrivit econtext.ro, miniştrii din PSD sunt mult mai înstăriţi decât reprezentanţii PNL din cabinetul Ponta. Chiar şi fără aportul substanţial al ministrului energiei, Constantin Niţă, miniştrii PSD deţin suprafeţe de teren de peste 191.000 de metri pătraţi, în timp ce liberalii au în proprietate suprafeţe de aproximativ 73.000 de metri pătraţi.

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Declarație politică: Despre noul sistem al redevenţelor ca prioritate

Redacția

ȘEDINȚĂ CL PAȘCANI, 29 OCTOMBRIE 2015: SITUAȚIA RAGCL, TAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE ȘI RECTIFICĂRI BUGETARE APROBATE (VIDEO)

Redacția

Victorel Lupu: „Trebuie făcută curăţenie! Probleme cu legea? Un pas înapoi!“

Redacția
Încarcă...