RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Craciunescu vrea interzicerea prin Constitutie a casatoriilor gay si a folosirii oficiale a termenului “romi”

Deputatul liberal Grigore Craciunescu a depus un amendament pentru revizuirea Constitutiei care modifica art. 48 referitor la familie, astfel incat persoanele de acelasi sex nu se poata casatori, casatoria fiind numai "intre un barbat si o femeie". Amendamentul este prezentat ca fiind bazat pe "morala crestina" si va fi trimis si Bisericii Ortodoxe. Un alt amendament al acestuia ar interzice in Constitutie titulatura oficiala a termenilor "romi".

Fostul primar Grigore Craciunescu a prezentat amendamentul lui la articolul 48 din Constitutie referitor la intemeierea unei familii: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

In prezent, Art. 48 din Constitutia Romaniei, stipuleaza: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

  

"Amendamentul meu este sustinut prin semnatura de inca 47 de colegi parlamentari, are la baza morala crestina, traditia ce caracterizeaza ca si structura poporul roman. Peste 92% dintre cetatenii tarii sunt crestini, pentru care casatoria intre un barbat si o femeie este fireasca", a afirmat Craciunescu.

Citește continuarea pe JurnaldePascani.ro

Related posts

Investiția de la Palatul Cantacuzino obiectul unei interpelări adresate ministrului DRAP

Marius Parteni

Alternativa pentru Demnitate Națională are candidat pentru Primăria Lespezi

Marius Parteni

Un nou masterplan al drumurilor județene la Iași. Se caută peste 35 milioane de euro

Redacția
Încarcă...