RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

A CĂZUT GUVERNUL! Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 voturi. Erau necesare 233

Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură cu 238 voturi dintre cele 244 exprimate. Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet.

 

  

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit joi în şedinţă comună pentru dezbateri şi vot asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă. Moţiunea intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” avea 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD. Pentru ca moţiunea să treacă, era nevoie de 233 de voturi.

Ce urmează:

Guvernul Dăncilă va rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.

Preşedintele convoacă la consultări partidele parlamentare și desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de premier vine în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

Este al doilea guvern demis din actuala legislatură după Cabinetul Grindeanu.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Deputatul Craciunescu vrea interzicerea prin Constitutie a casatoriilor gay si a folosirii oficiale a termenului “romi”

Redacția

PSD decide miercuri, în şedinţa conducerii, noul ministru al Agriculturii: Preşedintele comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, Florin-Ionuţ Barbu, Daniel Butănoiu, Petre Daea, printre propuneri

Redacția

„Fără penali în funcții publice” ajunge pe masa lui Klaus Iohannis. Condamnații definitiv nu mai au voie să candideze

Redacția
Încarcă...