RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Proiectul de modernizare al Spitalului de Urgență pentru Copii, în pericol

 Unul dintre cele mai importante proiecte de investiții de la nivelul județului Iași este pus în pericol de către Consiliul Județean Iași.

Deși de ani de zile, ieșenii așteaptă modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași, implementarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi” a fost prelungită cu încă 15 luni. Conform informațiilor oferite de către Agenția de Dezvoltare Nord-Est, cauza amânării ȋnceperii investiției este respingerea documentației de atribuire a contractelor de servicii de proiectare și execuție lucrări și cea privind serviciile de consultanță pentru managementul de proiect.

  

 Concret:

În data de 13.08.2018, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a respins documentația de atribuire a contractului de servicii de proiectare și execuție lucrări, astfel că documentația de atribuire pentru contractul de servicii elaborare proiect tehnic, asistență tehnică a proiectantului și execuție lucrări de construcție se află, din nou, în verificare la ANAP.

În ceea ce privește serviciile de consultanță pentru managementul de proiect s-a dispus anularea aplicării procedurii de licitație deschisă deoarece nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă. Procedura a fost reluată ulterior, dar în data de 08.08.2018, ANAP a respins documentația de atribuire a contractului de achiziție publică.

  Astfel, din cauza respingerii procedurilor menționate, data de finalizare a proiectului a devenit 31.01.2023, perioada de implementare a proiectului fiind prelungită cu 15 luni!

Consilierii PMP solicită președintelui Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, să iasă public și să ofere o serie de clarificări în ceea ce privește modernizarea Spitalului de copii. „Cum este posibil ca un proiect de o asemenea anvergură și importantă pentru județul Iași și Regiunea de Nord-Est să fie blocat din cauza faptului că documentațiile de atribuire a unor servicii au fost pline de erori? Atunci când ANAP îți respinge documentațiile este cât se poate de clar că ceva nu a fost în regulă. Solicit președintelui Consiliului Județean să explice ieşenilor, dar în special mămicilor și copiiilor care trec zilnic pe la acest spital, de ce modernizarea unității medicale s-a mai amânat cu încă 15 luni. Vrem să știm care este cauza întârzierii implementării proiectului și cine este responsabil pentru aceste gafe. Este impardonabil să ne jucăm cu hârtiile când în joc este viața copiilor noştri‟, a declarat consilierul județean Camelia Ciornia.

 

Related posts

„Până joi avem guvern“. PSD, PNL şi UDMR au ajuns la un acord

Redacția

Răţoi atacă un gigant american de la tribună

Redacția

Ce cred politicienii locali despre acțiunile Societății Civile: Danu:”Nu are nevoie de stăpâni”. Olariu:”Trebuie să luptăm cu corupția”. Toma:” Sunt de acord cu ce vor tinerii”. Nedelcu:” Societatea civilă a reacționat prompt”

Marius Parteni
Încarcă...