RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Mai mulți elevi și profesori din Târgu Frumos se pregătesc pentru un concurs național

De săptămâna trecută Asociația Asirys Supertineri a început să găzduiască activitățile de voluntariat a 27 de profesori și tineri de la Liceul „Ion Neculce” din Târgu Frumos.

Aceștia vor participa la concursul național Euroscola, iar proiectul lor se bazează pe dezvoltarea abilităților de leadership ale elevilor prin antrenarea acestora în workshopuri de dezvoltare personală. Profesorii și elevii sunt ajutați de voluntarii Asirys Supertineri, dar și de voluntari din alte țări.

  

La prima activitate, care a fost săptămâna trecută, elevii, profesorii și voluntarii au desfășurat mai multe ateliere prin care s-au cunoscut mai bine și și-au exprimat ideile. La final, s-au împărțit în echipe tematice și au dezvoltat a cinci proiecte, pe care și le-au asumat: un eveniment săptămânal numit “Doctors of personal development”, o activitate de igienizare Esplanadă şi parcuri – „Hai să facem Târgu verde!”, un concert la Festivalul Folcloristica, o activitate interculturală de prezentare a asemănărilor şi deosebirilor dintre Japonia, Egipt şi Italia, şi seminarul “Bucuria Prezentului”, care a fost ieri, 31 iulie.

Proiectul Euroscola are și trei proiecte: „Arts Lab”, „Building Bridges” și „Sports Activator” prin intermediul cărora mai mulți voluntari internaționali vin în stagii pe termen scurt sau lung în Târgu Frumos. Proiectele sunt finanțate de programul Erasmus+, cu sprijinul Comisiei Europene.

Related posts

Emoții, bucurii și lacrimi de fericire pentru absolvenții Colegiului Național Mihail Sadoveanu (VIDEO)

Teona Gherasim

Laptele si cornul pentru elevi ajung in judet in ultima zi

Redacția

Locul I pe națiuni pentru România, la Olimpiada Internațională de Geografie din Bandung, Indonezia

Redacția
Încarcă...