RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Un sfert dintre profesorii din județul Iași au picat examenul de definitivat, dar totuși ne mândrim

76,75% dintre candidaţii din judeţul Iaşi care au susţinut anul acesta De­finitivatul au luat note mai mari sau egale cu 8, promovând astfel examenul susţinut pe data de 18 iulie.

Din totalul celor 413 lucrări scrise transmise spre evaluare, 317 cadre didactice din judeţul Iaşi au obţinut cel puţin 8, nota minimă de promovare a examenului. Procentajul de promovare se situează astfel peste media naţională, care este de 75,75%. Dintre cele 317 cadre di­dac­tice care au promovat examenul de Definitivat, 146 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 8,00 – 8,99, iar 109 candidaţi au luat note cuprinse între 9,00 şi 9,99.

  

„Un rezultat remarcabil pentru sesiunea 2018 a examenului de Definitivat este, pentru judeţul nostru, un număr de 24 de note de 10 la proba scrisă, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate la disciplinele Învăţământ preşcolar şi Edu­caţie fizică, ambele cu câte 8 candidaţi care au obţinut nota maximă. Alţi 2 candidaţi au obţinut nota 10 la disciplina Consiliere psihopedagogică, în timp ce Artele vizuale, Istoria, Limba şi literatura franceză, Matematica şi Religia ortodoxă sunt reprezentate de câte un candidat în lista decariştilor“, au punctat reprezentanţii Inspecto­ratului Şcolar.

Anterior desfăşurării probei scrise, peste 500 de candidaţi din judeţ au parcurs o etapă eliminatorie, care a presupus susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional, promovarea fiind condiţionată de obţinerea cel puţin a mediei 8 pentru cele trei probe şi a notei 7 pentru fiecare dintre acestea.

articolul integral in www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Școală la standarde europene pentru elevii din Oboroceni

Teona Gherasim

Hai și tu alături de noi! Fii voluntar special!

Ema Roman

Înscrieri în trupa teatrului de păpuși ”Rudy”, de la Colegiul ”Sadoveanu”

Oana Cordoneanu
Încarcă...