RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Consultare publică privind proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea criteriilor de acordare a bursei „Bani de liceu”

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat în consultare publică, joi, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, precum şi plafonul venitului/membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004.



Astfel, prin proiectul iniţiat şi supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar creşte de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului şcolar. Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală – salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar – valoarea acestui plafon creşte, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie. Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu” pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari.

sursa www.adevarul.ro

  

Related posts

Cîmpeanu: Primă de instalare de 3 salarii medii brute pe economie pentru profesorii care se titularizează în mediul rural

Redacția

Mama unui copil suspect de ADHD aduce acuze conducerii școlii și învățătoarei. Iată explicația factorilor de decizie!

Marius Parteni

Structura anului școlar 2014 – 2015. Când se întorc elevii din vacanța de iarnă

Redacția
Încarcă...