RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Emoții, bucurii și lacrimi de fericire pentru absolvenții Colegiului Național Mihail Sadoveanu (VIDEO)

Sala Casei de Cultură Mihail Sadoveanu a devenit astăzi neîncăpătoare pentru evenimentul găzduit. Vorbim de Cursul Festiv al absolvenților promoției 2017 de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani. Înaintea cursului festiv și înmânarea diplomelor, cei 219 de absolvenți au defilat prin centrul orașului strigându-și bucuria, dar și inițiala clasei în care au învățat vreme de 4 ani.  

 

Pentru acești tineri, cei patru ani de liceu au reprezentat prietenii, vise, speranțe, sute de teme, extemporale și teze, dar deasupra tuturor, patru ani de ascensiune.

  

Astăzi a fost o zi plină de voie bună, de bucurie, dar și de emoția specifică acestui moment de final de ciclu liceal. Filmulețele de prezentare pentru fiecare clasă în parte au fost grăitoare. Fiecare elev a trăit intens aceste clipe unice din viața lor de liceeni.

Însoțiți de profesori, de părinți și de prieteni, alaiul a strâns admirația trecătărilor și aplauzele cunoscuților. Ajunși la instituția culturală, corul școlii a dat startul festivității, cântând melodia Colegiului.

Bucuria de final de liceu a fost egală cu emoțiile trăite, dar și cu regretele că anii de liceu s-au sfârșit. Și pentru că s-a ajuns la final, directorul colegiului, a luat dreptul la cuvânt felicitându-i pe toți cei prezenți: elevi și părinți deopotrivă.

Emoționați, tinerii au așteptat să fie strigați la catalog pentru ultima oară. Rând pe rând aceștia au urcat pe scenă după diplomele de absolvire înmânate de către profesorii diriginți.

 

Șefa de promoție a colegiului, Adina Ciobotaru, eleva cu media generală 10 a urcat pe scenă în aplauzele colegilor. Absolventă de profil real, matematică informatică, tânăra a declarat că își dorește să continue o facultate în același domeniu întrucât matematica îi este “prietenă”. Se desprinde greu de școală, de oraș și de prieteni, dar este bucuroasă pentru noul capitol pe care îl va începe în Iași.

 

 {youtube}aPvqnIQBhX8{/youtube}

 

Related posts

Școala altfel: Zeci de elevi au vizitat redacțiile ATV și News FM

Redacția

Premii importante obținute de cadrele didactice și elevii școlii “Iordache Cantacuzino” Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni

Lucian RUSU: Guvernul României investește peste 1 miliard de euro pentru dotarea unităților de învățământ

Redacția
Încarcă...