RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Activităţi în Şcoala Altfel de la “Iordache Cantacuzino”

Şcoala Altfel pentru elevii de la Iordache Cantacuzino. Fie că au mers în călătorii virtuale la obiective culturale şi religioase, au lucrat goblenuri sau au realizat obiecte din materiale reciclabile, elevii au fost cu toţii implicaţi în activităţile din cadrul Şcoala Altfel.

 

 

  

Pe elevii de gimnaziu i-am prins astăzi în vizită virtuală la obiectivele istorice din ţara noastră. Conform cerinţei, după scurta plimbare, ei au realizat o prezentare power point, un spot publicitar sau un film turistic de promovare al muzeului sau obiectivului care i-a impresionat cel mai mult.

“Astăzi activitatea se desfăşoară la obiective istorice. În prima parte, copiii au avut de parcurs o călătorie virtuală, vizualizând colecţii de muzee din ţară şi din străinătate, iar în cea de-a doua parte, au primit ca sarcină de lucru, să-şi aleagă un obiectiv turistic pe care îşi doresc să-l vadă în realitate, şi să realizeze o prezentare power point, un spot publicitar sau un film turistic”, ne-a spus profesorul de istorie, Ionuţ Mocăniţa.

Altă clasă, alt fel de activitate. Tot astăzi, a avut loc prima ediţie a concursului Mărţişoare Cantacuzine. Elevii de şcolile din oraş şi din comunele limitrofe şi-au arătat interesul de a-şi testa cunoştiinţele la Limba Română şi la Matematică. Au fost peste 200 de participanţi.

“Catedra de Matematică şi catedra de Limba Română au organizat concursul Mărţişoare Cantacuzine. Participă elevii de la şcolile din oraş şi cei din comunele limitrofe. În jur de 200 de elevi. Am rămas plăcut surprinşi de această forţă, chiar dacă timpul de organizare a fost destul de scurt. Le-am dat tuturor elevilor posibilitatea să se afirme”, a declarat Ana – Marioara Spiridon, profesor de Matematică şi organizator al concursului Mărţişoare Cantacuzine.

 

Alţi elevi s-au implicat în activităţi creative, au lucrat goblenuri şi au realizat diverse obiecte folosindu-se de materiale reciclabile. 

Related posts

Elevii de la “Mironobot” s-au clasat printre primele zece echipe, în cadrul competiției First Tech Challenge (Foto)

Iulia Huțanu

Activități în mediul online, de 8 Martie la Liceul „Miron Costin” (Foto)

Redacția

Statistici dure pentru o serie de unități din sistemul de învățământ preuniversitar al județului Iași

Redacția
Încarcă...