RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Preţul energiei electrice ar putea creşte cu până la 20%

Există riscul creşterii preţului la energia electrică cu până la 20% dacă Ordonanţa de Urgenţă 114 ar fi abrogată în perioada următoare – susţine preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică, Ion Lungu.

 

  

În cadrul unei conferinţe de profil, el a afirmat că majorarea ar fi de 10 lei la un consum de 100kWh pe lună pentru consumatorul casnic:

Ion Lungu: Este doar o analiză făcută, că nu putem să spunem dacă se va întâmpla sau nu se va întâmpla. Trebuie să vedem, în primul rând, cum se va soluţiona problema cu Ordonanţa 114 – rămâne în vigoare, nu mai rămâne în vigoare, se face o dereglementare între etape, cum a propus Autoritatea Naţională de Reglementare… Din cauza asta, eu am insistat pe faptul că trebuie cunoscut la începutul anului ce se întâmplă. Este foarte important.

Ion Lungu a mai spus că emiterea Ordonanţei 114 nu a fost justificată, cel puţin pentru domeniul energiei electrice, deşi la vremea respectivă s-a spus că au fost distorsiuni în piaţă.

El a precizat că analizele efectuate de Autoritatea Naţională de Reglementare şi de Consiliul Concurenţei nu au arătat că ar fi vorba de nereguli pe piaţa de energie electrică.

 sursa www.radioiasi.ro

Related posts

Volkswagen şi Opel, cele mai cumpărate mărci auto la Iaşi

Redacția

Firma primarului Dumitru Pantazi „are” din 2014 zero angajați și profit de un milion de euro: „Nu mă întrebaţi pe mine, nu mă ocup eu de firmă, doar am acţiuni. Eu sunt în Germania”

Răzvan Grecu

Noi măsuri de protecție a consumatorilor casnici de energie de la 1 aprilie: TVA redus la 5%, compensarea bonusului de cogenerare

Redacția
Încarcă...