RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Subvenţiile de la APIA ajung şi la 600 de euro pe hectar anul acesta

S-au publicat sumele pe care fermierii şi agricultorii le vor primi în campania 2019 pe schemele de plată de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

 

  

Astfel, cea mai mare sumă se plăteşte pentru livezi aflate în conversia la agricultura ecologie, 620 de euro/hectar. O altă sumă frumuşică, de 530 de euro/ha, se se îndreaptă spre viile aflate în conversie pentru agricultura ecologică. Fermierii care au culturi agricole pe terenuri arabile, inclusiv cu plante de nutreţ, vor primi 293 de euro/ha, cei care se ocupă de conversia legumelor şi vor să treacă în agricultura ecologică vor primi 500 de euro/ha, iar cei care deţin terenuri cu plante medicinale şi aromatice aflate tot în conversie vor primi 365 de euro/ha. Pentru pajişti permanente suma stabilită este de 143 de euro/ha pentru fermierii care nu au aranjamente de agromediu şi climă şi de 39 euro/ha pentru fermierii care au în derulare şi aranjamente de agro-mediu şi climă.

Sprijinul se acordă anual ca sumă fixă, pe unitatea de suprafaţă (ha), ca plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiarii care încheie angajamente voluntare pentru o perioadă de maximum 2 ani (pentru culturile anuale) şi maximum 3 ani (pentru culturile perene) şi care sunt fermieri activi.

Cei care au trecut de perioada de conversie şi doresc să menţină practicile de agricultură ecologică vor primi şi ei în continuare un ajutor de 218 euro/ha pentru culturile pe terenuri arabile, 431 de euro/ha pentru legume, 442 euro/ha pentru livezi, 479 euro/ha pentru vii, 350 euro/ha pentru plante medicinale şi 129 euro/ha pentru pajişti permanente.

De precizat că pe lângă aceste scheme fermierii beneficiază şi de plăţile pe suprafaţă, plata redistributivă, de înverzire, plata pentru tineri fermieri sau ajutorul naţional tranzitoriu. Cererile pentru banii de la APIA se depun începând cu 1 martie 2019, până pe 15 mai.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Ce spune ministrul Agriculturii despre majorarea preţului cartofilor: O situaţie normală

Redacția

Orașele europene unde mini-vacanța de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România

Redacția

Câciu, optimist în legătură cu reducerea cheltuielilor bugetare: Minim 10 miliarde de lei se vor economisi

Redacția
Încarcă...