RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Președintele a promulgat legea care îi protejează pe producătorii agricoli

Lege pentru fermierii români, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. Noile prevederi îi avantajează pe micii fermieri și-i descurajează pe samsarii din piețe. Președintele României a promulgat legea.

 

  

 

Principalele modificări aduse vizează eliminarea samsarilor din piețe și favorizarea micilor fermieri care-și vând produsele

 

Eticheta produsului trebuie confecționată dintr-un material scris, imprimat, înscris la vedere, în mod vizibil, lizibil şi uşor de înţeles, cu scopul de a oferi cumpărătorilor informaţiile necesare, suficiente, verificabile şi uşor de comparat, astfel încât să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigenţelor din punct de vedere al nevoilor şi posibilităţilor lor financiare, care trebuie să conţină următoarele elemente:

 

1. numele şi prenumele/denumirea producătorului;
2. denumirea produsului;
3. localitatea de origine;
4. data obţinerii produsului;
5. preţul de vânzare.

 

Producătorii agricoli au obligaţia afişării la locul de vânzare a etichetei de produs, care conţine toate informaţiile. Administratorii pieţelor au obligaţia de a informa organele competente pentru verificarea activităţii de comercializare cu produse agricole, despre neafişarea la locul de vânzare, de către producătorii agricoli, a etichetei de produs.

 Atestatul de producător cuprinde informaţii privind numele, prenumele şi datele de identificare ale producătorului agricol, pe baza datelor din registrul agricol. Valabilitatea atestatului de producător este de 7 ani de la data emiterii.

 



 

Related posts

Două treimi dintre români cred că în perioada următoare va veni o criză economică de amploare

Redacția

Activitatea românilor cu PFA va fi recunoscută drept vechime în muncă. Legea merge la Klaus Iohannis pentru promulgare

Redacția

Prejudiciul de 250.000 de lei, noul prag propus pentru sancționarea cu închisoarea a abuzului în serviciu

Redacția
Încarcă...