RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

“Zilele Orașului”: Primăria are șanse mici să obțină din închirieri o sumă care să susțină bugetul evenimentului. 9,74 lei/mp/zi tariful pentru comercianți

184.000 de lei își propune executivul local să încaseze din închirierea terenului pus la dispoziția comercianților interesați să fie prezenți la Pașcani de “Zilele Orașului”. Ar fi scenariul perfect pentru reprezentanții Primăriei, dacă ar reuși să încaseze acești. Odată primarul Dumitru Pantazi și-ar onora promisiunea că nu va cheltui nici un leu din bugetul municipiului pentru organizarea evenimentului, și nu ar mai sta la mâna sponsorilor.

Din păcate această sumă de bani este greu de încasat. A spus-o astăzi, în plenul ședinței economice, secretarul Mircea Zuzan.

În ședința ordinară de Consiliu Local ce va avea loc vineri, 28 iunie, consilierii  vor avea pe masă un proiect de hotărâre prin care vor trebui să stabilească în ce categorie de teren va fi încadrată zona de la Stadion ce urmează a fi pusă la dispoziția comercianților. Variantele sunt: zona A sau B.

  

 Dacă consilierii vor stabili ca închirierea să se facă după tarifele aprobate pentru zona A, atunci un comerciant va trebui să achite 9,74 lei/mp/zi. În cazul în care se va merge pe tariful pentru  zona B acesta este de 6 lei/mp. Din acest motiv până la ora actuală nu a fost încheiat nici un contract cu acei comercianți care ar dori să fie prezenți la Zilele Orașului weekendul viitor.  

Secretarul Mircea Zuzan a susținut astăzi că taxarea ar trebui să se facă conform tarifelor stabilite pentru zona A.”O să văd cum veți proceda. Aveți până acum discuții cu doritorii, iar valoarea ce ar putea fi încasată e în jur de 60.000 lei. Mai faceți să spunem 30.000 săptămâna viitoare, dar tot mai trebuie bani”, i-a spus secretarul Mircea Zuzan directorului economic al Primăriei.

Reamintim faptul că executivul și-a propus să asigure din sponsorizări și închirieri  toate cheltuielile cu evenimentul din perioada 5-7 iulie. Suma de 70.000 lei cuprinsă în bugetul de venituri și cheltuieli reprezintă un avans către firma care se va ocupa de aducerea artiștilor la Pașcani, iar după încasarea banilor din închirieri suma va fi distribuită printr-o rectificare către alte capitole din bugetul municipiului. 

NR: În fotografia atașată tarifele scrise cu pixul sunt cele care vor fi practicate. Diferența față de sumele tastate la calculator o reprezintă inflația cu care se indexează prețurile calculată pe ultimii trei ani de zile. Aceasta este de 16%. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Toate trenurile de călători și marfă ale CFR s-au oprit două ore pe liniile Regionalei Iași

Redacția

Zanet candidează de unul singur pentru funcția de administrator public

Marius Parteni

Spionaj în Primărie: Pantazi verifică listingul telefoanelor funcționarilor publici pentru a afla cine vorbește cu ziariștii de la Actualitatea TV

Răzvan Grecu
Încarcă...