RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Multe plombari, putine asfaltari (VIDEO)

Ocolesc cativa zeci de kilometri pentru a ajunge intr-o comuna invecinata din cauza drumului impracticabil. Este situatia locuitorilor din Vanatori care pierd timp pretios cand vor sa ajunga in comuna Harmanesti.

 

Totul din cauza ca drumul care face legatura intre cele doua localitati nu a fost niciodata asfaltat.Si acesta este doar un exemplu de pe raza judetului.

  

In timp ce primarii nu au cum sa inceapa mari proiecte de infrastructura, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea a inghetat o finantare de 600 de milioane de lei pentru Iasi. Tronsonul care leaga comunele Vanatori de Harmanesti necesita ample lucrari de modernizare.

Autoritatile locale nu au avut fonduri pentru reabilitarea drumului de pamant de 6,8 kilometri. Astfel, cei care vor sa ajunga din Vanatori in satul Haramesti trebuie sa foloseasca rute ocolitoare.  

“Au fost altele prioritatile si de la bugetul local, va dati seama ca nu exista bani pentru asfaltare, modernizare si mai mult este pe administrativul Harmanestiului, noi pe administrativul Vanatori avem 600 de metri, a spus Constantin Lupu, primar Vanatori.

Tocmai de aceea, senatorul PSD Florin Constantinescu a incercat sa obtina fonduri de la Ministerul Dezvoltarii. Investitia se ridica la peste 700. 000 de lei.

“Studiul de fezabilitate este facut, proiectul tehnic nu-i facut si urmeaza ca acest drum care este prins pe 577, la Ministerul Dezvoltarii Regionale, sa fie finantat. Acum, de cate stiu, in acest moment nu se va finanta, daca va fi o rectificare pozitiva e posibil sa se inceapa finantarea , pentru ca se continua finantarea la drumurile care se afla pe lista de investitii, a spus Florin Constantinescu, senator PSD.

Deputatul PDL Petru Movila critica insa dur politica guvernului USL care va face ca anul acesta Iasul sa primeasca doar 10 din cele 600 milioane de lei promise pentru asfaltari, lucrari de canalizare sau alimentare cu apa .

 

Asta dupa ce in martie, Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a inlocuit fostul Program National de Dezvoltare a Infrastructurii initiat de Elena Udrea cu un nou Program National de Dezvoltare Locala.

 

“Nu are rost sa impartim comunele, toate au nevoie de infrastructura, de drumuri, reparatii de apa-canal. Este regretabil ca a iesit la iveala demagogia USL care a criticat din plin proiectele Elenei Udrea si unde in judetul Iasi erau aprobate lucrari importante de apa si canalizare, a spus Petru Movila, deputat PDL.

 

In lipsa banilor pentru asfaltari, drumurile din judet vor beneficia in acest an de plombari, in valoare de 3 milioane de lei. Iar un milion de lei vor fi cheltuiti pentru pietruiri. Asfaltate vor fi doar arterele de drum Belcesti-Hodora – 4, 5 kilometri, Coarnele Caprei – 1 kilometru si 400 de metri intre Ruginoasa si Helesteni.

 

De la Guvern, Directia noastra a primit 11 milioane de lei, dar fiind singura sursa prin care Consiliul Judetean poate aloca bani catre comune, au plecat deja 3, 7 milioane de lei si am ramas noi cu diferenta de 7, 5 milioane. Bani care intra in intretinerea de vara , de iarna, mai putin pe investitii, a spus Daniel Minciuna, director DJDP Iasi .

 

Programul de dezvoltare locala a fost aprobat printr-o ordonanta de urgenta la sfarsitul lunii aprilie. In programul initiat de fostul ministru de la PDL, Elena Udrea, in judetul nostru urmau sa fie afaltati peste 200 de kilometri de drum, lucrari care urmau sa fie efectuate prin credite de angajament.

 

Costurile erau de peste 275 de milioane de lei.

 

In actuala varianta propusa de ministrul   Liviu Dragnea, lucrarile se vor face doar din banii disponibili la bugetul central, iar Iasului i-au fost repartizati pana in prezent numai 10 milioane de lei.

{flv}diverse/multe_plombari{/flv}

sursa telem.ro

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Consilierii au fost repartizați pe comisiile de specialitate. Iată din care vor face parte!

Marius Parteni

ApaVital gafează din nou! Lucrările nesemnalizate pe Dragoş Vodă, pericol pentru şoferi şi pietoni. Din asfaltul de pe Fântânele continuă să țâșnească apă

Ema Roman

Modificare legislativă: Adolescenții care au împlinit 16 ani pot călători în străinătate neînsoțiți

Redacția
Încarcă...