RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce măsuri trebuie aplicate de primarii din județ pentru evitarea situaţiilor de urgenţă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a trimis ieri adrese în teritoriu cu un set măsuri care trebuie luate la nivel local pentru evitarea problemelor ce pot fi cauzate de fenomenele meteorologice anunţate. Judeţul Iaşi se află sub incidenţa unei atenţionări meteorologice – cod galben de ploi torenţiale, grindină, intensificări ale vântului, dar şi sub incidenţa unui cod galben de inundaţii, pentru râul Jijia.

 

Pentru a preîntâmpina situaţiile de urgenţă provocate de fenomenele meteo din această perioadă, primarii de pe raza judeţului Iaşi au primit o serie de măsuri ce trebuiesc puse în aplicare. Acestea includ: asigurarea condiţiilor pentru funcţionarea permanenţei pe timpul atenţionărilor/avertizărilor meteorologice/hidrologice; avertizarea populaţiei, cu prioritate a locuitorilor din zonele cele mai expuse la inundaţii; supravegherea permanentă a cursurilor de apă, a podurilor, podeţelor şi a altor secţiuni înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocajelor, precum şi a zonelor în care este posibilă formarea torenţilor; îndepărtarea depozitelor de material lemnos şi rumeguş de pe malurile cursurilor de apă şi din albiile torenţilor; participarea la acţiunile de protecţie şi de apărare împotriva inundaţiilor, cu utilajele şi echipamentele din dotarea proprie; verificarea traseelor de evacuare, a spaţiilor stabilite pentru adăpostirea şi cazarea la nevoie, a cetăţenilor evacuaţi, respectiv pentru depozitarea bunurilor materiale ale acestora; punerea în aplicare a măsurilor prevăzute în „Planul propriu de apărare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi poluărilor accidentale“.

  

Din totalul localităţilor din judeţ, 27 de comune prezintă un risc mai ridicat în cazul inundaţiilor. Acestea sunt: Cristeşti, Moţca, Mirosloveşti, Ciohorani, Mogoşeşti-Siret, Hălăuceşti, Mirceşti, Răchiteni, Butea, Oţeleni, Brăieşti, Lungani, Sineşti, Ţibana, Dagâţa, Tansa, Ţibăneşti, Ipatele, Drăguşeni, Şcheia, Scânteia, Dobrovăţ, Schitu Duca, Ciorteşti, Dolheşti, Cozmeşti şi Gorban.

sursa flacara iasului

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Concurs pentru şefia Serviciului de Administraţie Publică Paşcani

Ema Roman

Proiectul de buget a fost publicat cu o întârziere de o săptămână! În 2020 primarul Dumitru Pantazi își propune să facă…hârtii! (DOC)

Răzvan Grecu

Rampele de pe scările mici, destinate persoanelor cu handicap, blocate după montarea băncilor

Ema Roman
Încarcă...