RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul municipiului crede că proiectul de reamenajare a Parcului nu este de ajuns pentru transformarea acestei zone într-una de agrement

Prezent în emisiunea ”În Obiectiv” difuzată de postul tv Actualitatea TV viceprimarul Vasile Axinte a  explicat telespectatorilor de ce actualul proiect european de reamenajare a Parcului nu este de ajuns pentru ca acesta să devină o adevărată zonă de agrement.

Viceprimarul Axinte a spus că nu este mulțumit de cum arată proiectul după care se fac acum lucrările în Parc deoarece nu sunt prevăzute locațiii de joacă pentru copii mobilate corespunzător, un loc de fitness în aer liber pentru adulți, mai multe bănci și mai multe zone iluminate. Spunând că pentru a face toate acestea Primăria trebuie să plătească de la bugetul local deoarece acestea nu sunt cheltuieli eligibile.

” Am demarat activitatea aici la parc. Nu sunt mulțumit de cum arată acest proiect. De ce? Se fac niște alei prin spațiile verzi și am constatat astăzi că în unele locuri nu este prevăzut iluminatul, nu sunt prevăzute bănci, pe care cel care se plimbă să se așeze și să se relaxeze la aer curat. Acestea trebuie să le facem noi din buget propriu, fiind lucrări neeligibile. Mobilierul stradal de asemenea trebuie achiziționat tot de noi pentru că nu este prevăzut în acest program. Ce este prevăzut în proiect este sărăcăcios, câteva bănci pe ici pe colo. Nici vorbă de vreun loc de joacă pentru copii sau de aparatură de fitness pe adulți,” a explicat Vasile Axinte.

  

Edilul a mai adăugat pe această temă că în proiect nu este inclus nici luciul de apă al lacului, care pentru a fi transformat într-un lac la standarde europene trebuie să sufere unele lucrări care vor fi decontate tot de la bugetul local, însă nu acum deoarece nu sunt bani.

 ”Nici luciul de apă nu a fost prevăzut în proiect. Aici trebuie să scoatem din nou apa din lac și să turnăm o membrană pe fundul acestuia pentru a scăpa de buruiene. Niște proiectanți ne-au dat anul trecut unele idei: să mai construim niște insulițe care să comunice între ele. Se va face o zonă de agrement cu hdrobiciclete și tot tacâmul. Este destul de greu, trebuie să vedem de unde luăm banii, ” a spus Vasile Axinte viceprimarul municipiului Pașcani.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Explicații legate de ultimele toaletări (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Replici dure pe tema dezinsecției aeriene din Pașcani! PNL acuză că PSD nu vrea ca aceasta să fie de calitate, pentru a nu pierde electorat!

Răzvan Grecu

Stadiul lucrărilor privind amenajarea spațiilor verzi, din Pașcani

Redacția
Încarcă...