RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Costăchescu de la West Moldavia:„Am fost pus să plătesc o carte funciară pentru terenul de lângă Capelă”!Reprezentantul firmei de cadastru: „Solicitarea este a Primăriei și ea va achita costurile”!

Declarații explozive au fost făcute ieri la Actualitatea TV de un patron pășcănean care se luptă cu Primăria pentru ca afacerea din fața Gării să nu fie demolată. Gelu Costăchescu, patronul magazinului West Moldavia pe care administrația locală vrea să-l demoleze, a fost prezent în emisiunea „În Obiectiv” unde a făcut o serie de dezvăluiri.

 

  

Conform declarațiilor acestuia, ca să obții  o concesionare a unei bucăți de teren din municipiu, trebuie să fii implicat. Mai mult, și buzunarele adânci pot fi de folos într-un astfel de demers.

Afaceristul a povestit că municipalitatea i-a  oferit o alternativă, dacă va părăsi locația din fața Gării. Terenul oferit la schimb de reprezentanții administrației locale este situat în fața Bisericii Înălțarea Domnului, Capela cimitirului după cum este ea cunoscută în mod popular.

Terenul respectiv nu are carte funciară, iar pentru a fi scos la licitație trebuie neapărat acest document. Problema a apărut, a povestit Costăchescu, atunci când reprezentanții Primăriei i-au explicat că firma care se ocupă de întocmirea cărților funciare ar putea termina această documentație într-un an sau doi.

Cum afaceristul pășcănean  avea nevoie cât mai rapid de o nouă locație, cei din Primărie i-au zis să facă el cartea funciară printr-o persoană privată. Soluția nu este însă una tocmai legală având în vedere că o astfel de documentație se întocmește și poate fi plătită doar la solicitarea proprietarului terenului.

„Marius Parteni: Vi s-a spus să plătiți inclusiv cartea funciară?

Gelu Costăchescu: Sigur că da.

Marius Parteni: Verbal sau…

Gelu Costăchescu: Verbal

Marius Parteni: Cine v-a spus?

Gelu Costăchescu: Din Primăria Pașcani.

Marius Parteni: Este foarte grav. Nu ne putem ascunde! Cine este acela cu care ați vorbit?

Gelu Costăchescu: E grav, dar bagă buldozerul în mine. Trebuie să fac lucrul ăsta!

Marius Parteni: Corect. Dar cine este cel care v-a spus să faceți toate lucrurile astea?

Gelu Costăchescu: Păi cei de la Urbanism. Cine poate să fie altcineva.

Marius Parteni: Domnul primar?

Gelu Costăchescu: Domnul primar a zis către cei de la Urbanism să mă ajute să demarez rapid toate aceste operațiuni, pentru că acea carte funciară este prevăzută a fi făcută de o firmă care am înțeles că o poate face anul ăsta sau la anul sau…tot așa. Ori dacă mie îmi expiră luna asta contractul, eu ce fac?
Marius Parteni: Deci există o firmă care la ora actuală are contract cu Primăria să facă cărți funciare?

Gelu Costăchescu: Da

Marius Parteni: Și dumneavoastră ați plătit anticipat la această firmă ca să facă cartea funciară?

Gelu Costăchescu: Nu, eu am plătit la altcineva, o persoană particulară ca să facă numai pentru zona respectivă, ca să urgentez și să rezolv cât mai repede problema mea.

Marius Parteni: Este cumva un domn Bucovanu?

Gelu Costăchescu: Da. Care se ocupă cu cartea funciară.”

 

Cel nominalizat este Ovidiu Bucovanu, specialist în măsurători topografice. Contactat telefonic, acesta nu a susținut în întregime cele spuse de Costăchescu și din discuție a reieșit că firma dânsului este una dintre cele ce se ocupă de întocmirea cărților funciare pentru municipalitate. Bucovanu a negat în mod repetat că ar fi luat bani de la Costăchescu, dar a confirmat că a făcut această documentație care în prezent este finalizată și-și urmează cursul legal.

 Primăria s-a ocupat de toată documentația. Cartea nu este finalizată încă și nu a plătit nimeni nimic. Comanda pentru această carte funciară a fost făcută de Primărie, documentația este gata, însă nu a fost plătită”, a explicat specialistul în cadastru Ovidiu Bucovanu.

Menționăm că, primarul municipiului Pașcani a fost contactat în mod repetat pentru a răspunde la aceste acuze însă nu a răspuns apelurilor noastre telefonice.

 

 

Related posts

Unirea Ruginoasa – Unirea Mircești, joacă sâmbătă cu trofeul pe masă

Marius Parteni

Pauza de ţigară şi reglementarea acesteia. Ce se va întâmpla cu angajaţii fumători

Redacția

Dezinteres din partea pășcănenilor în legătură cu dezbaterea bugetului municipiului pe anul 2014

Răzvan Grecu
Încarcă...