RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nevoiţi să corecteze o hotărâre adoptată ilegal

Consilierii locali sunt puși pe 21 februarie 2018, în situația de a corecta o Hotărâre de Consiliu Local ce a fost adoptată încălcând prevederile legale. Aceasta a fost votată în luna ianuarie a acestui an și stabilește componența provizorie a Consiliului de Administrație de la Prest Serv Apa.

 

Aleșii locali au desemnat ca Irina Jitaru, secretarul UAT Pașcani, Paul Apostol, juristul Primăriei și Elena Guzgă, actualul director economic al societății să facă parte, pentru maxim 6 luni, din Consiliul de Administrație al fostului operator de apă și canalizare.

  

Însă, Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, prevede la articolul 28 aliniatul 4 că din Consiliul de Administrație al unei societăți, din categoria în care se află și Prest Serv Apa, nu poate face parte mai mult de un funcționar public. În urma hotărârii adoptate, în ianuarie, au fost desemnați în organismul de conducere al Prest Serv Apa, doi funcționari publici: Irina Jitaru și Paul Apostol.

„În cazul consiliilor de administrație al căror număr de membri se încadrează în prevederile alin. (1), nu poate fi mai mult de un membru din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice”, art. 28 alin. 4 din Lg. 111/2016.

Nelegalitatea acestei hotărâri a fost sesizată de jurnaliștii de la NewsPascani.com, iar mai apoi, critica a fost însuşită de secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru, care a făcut referat de nelegalitate către prefectul Județului Iași.

 

Related posts

Protocolul cu ApaVital introdus din nou pe ordinea de zi de primar. Consilierii vor decide în ce condiții se pot încheia contractele.

Marius Parteni

Plimbați cu vorba, scoși din ședința consilierilor, locatarii blocului P4 Nectar au primit noi promisiuni!

Marius Parteni

Indemnizaţiile consilierilor şi “proiectul patinoarul” – săptămâna viitoare, în şedinţă extraordinară

Ema Roman
Încarcă...