RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia de Urbanism a dat aviz negativ pentru construirea unui spațiu comercial în zona Clubului Copiilor!

Consilierii locali din Comisia de Urbanism nu sunt de acord ca o societatea comercială la care este acționar fostul senator Florin Constantinescu, să construiască un spațiu comercial de 600 metri pătrați. Avizul comisiei este necesar pentru ca documentația de urbanism să fie înaintată către și spre avizarea Consiliului Județean.

 

  

Președintele Comisiei de Urbanism, Claudiu Bodoașcă, a arătat reprezentantului societății Morlux Florena, Dragoș Constantinescu, că documentația încalcă mai multe prevederi ale Planului Urbanistic General aprobat pentru Pașcani.

„Terenul supus PUZ se află indentificat în PUG Pașcani în zona LC 13 , zona de locuințe individuale și colective mici de mărime P+1-2”. În capitolul IV din RLU și anume „Prevederi la nivelul zonelor de funcționale din intravilanul municipiului Pașcani „la pct. 2  „ Utilizari permise cu condiții” se observă  că în zona respectiva „se admit funcțiuni comerciale si servicii profesionale cu condiția ca suprafața acestora să nu depășească 200 mp” ori în PUZ supus aprobării se dorește construirea unui spațiu comercial cu suprafața de 600 mp.

Mai mult, la pct.3 din acelasi capitol al RLU „Utilizări interzise” se specifică clar că pentru zona respectivă „sunt interzise funcțiuni comerciale și servicii profesionale care depășesc suprafața de 200 mp, genereaza un trafic important de persoane și mărfuri, au program prelungit după orele 22.00 și produc poluare”, a explicat Claudiu Bodoașcă.

În replică, Dragoș Constanitnescu, reprezentantul Morlux Florena SRL a arătat că tocmai Planul Urbanistic Zonal pe care îl solicită să fie aprobat, corectează prevederile din PUG și dau voie ca investiția să poată fi realizată.

O altă problemă identificată de Bodoașcă a fost aceea că proiectul de investiție nu a fost suficient de bine prezentat cetățenilor din zona învecinată.

„Etape în elaborare este specificat ca în procesul de elaborare PUZ de la inițiere până la aprobare implică parcurgerea unor etape printre care și „ consultarea populației se realizează prin grija beneficiarului în cadrul unor expoziții organizate la consiliul local ( de regulă). Organizarea consultării este anunțată prin mass-media. Reprezentantul consiliului local colaborează și ordonează propunerile populației și le inaintează spre analiza consiliului local, asigurând ulterior informarea populației asupra deciziilor luate”. Constatăm că această etapă în elaborarea PUZ nu a fost parcursă astfel încât populația nu a fost informată corect despre dorința de a schimba destinația terenului supus PUZ”, a mai observat consilierul liberal.

Și această obiecție a fost contrată de investitor care a precizat că proiectul se află pe site-ul Primăriei de 2 luni, este afișat la afișierul instituției, a fost publicat în Evenimentul Regional al Moldovei, iar la locul investiției este amplasat un panou cu toate informațiile cerute de lege.

O altă îngrijorare a membrilor Comisiei de Urbanism a fost față de oportunitatea acestei investiții în acea zonă. Obiecțiunea principală a fost legată de cele 8 locuri de parcare aferente centrului comercial, care în opinia comisiei ar fi prea puține, astfel încât circulația s-ar îngreuna în acea zonă.

 

La ședința comisiei de astăzi au participat trei consilieri. Este vorba despre Claudiu Bodoașcă (președinte), Ion Danu și Ionuț Prodan. Primul a votat împotrivă, în timp ce ceilalți doi s-au abținut.

Related posts

Liberalii vor reabilitarea parcului Peștișorul, angajații Primăriei curăță lacul în mod rudimentar!

Răzvan Grecu

Semafoarele din Pașcani vor funcționa din nou. Peste o lună de zile

Răzvan Grecu

Tătăruși: Caravana mobilă pentru completarea Registrului Agricol și colectarea impozitelor și taxelor locale

Oana Cordoneanu
Încarcă...