RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Șeful Poliției Locale acuzat de luare de șpagă după ce subalternii săi au amendat o rudă a unul ales local. Plângere penală pe numele lui Olariu

Vasile Avasiloaie, comandantul Poliției Local, este acuzat de corupție și de trafic de influență de către consilierul local Sorin Olariu, într-o postare pe rețelele de socializare. Acuzele politicianului local vin după ce polițiștii locali au amendat pentru ocuparea domeniului public, fără forme legale, o rudă de a sa, care a amenajat o terasă în proximitatea restaurantului pe care-l deține.

Olariu consideră că amenda primită de societatea apropiată familiei sale ar trebui să fie aplicată la toate terasele din centrul Pașcaniului, care ar funcționa fără documente reale. Alesul local a indicat una dintre acestea într-o filmare pe rețelele de socializare, despre care a spus că funcționează fără contract de închiriere și acord teritorial de funcționare, de mai bine de 10 ani.

„După o discuție cu domnul director al Poliției Locale, domnia sa a făcut precizarea că eu l-aș fi traficat. Ca un traficant de ăsta serios cum sunt, am venit să mai fac un pic de trafic de influență și să-i arăt domnului comandant, de data asta, al Miliției Locale, îi spun Miliție ca să o duc în zona derizoriului pentru că el a dus-o acolo și o să vă arăt de ce. Vorbim de spații ocupate ilegal și construcții ilegale. Ca să înțelegeți, domnule director cum vă faceți treaba, am să vă arat această terasă albă care stă aicea de peste 10 ani de zile. Având peste 10 ani de zile, această terasă nu are contract de închiriere, autorizație de construire, acord de funcționare. Și acum întreb și eu, domnul comandant, domnule director, cine v-a traficat și nu v-a lăsat să vă faceți treaba? Ați luat șpagă? Sunteți corupt? Da? Ia hai repede cum de această terasă stă de peste 10 ani fără contract și autorizație de construire? Și mai sunt și altele și am să vă arăt pentru că deja am deschis Cutia Pandorei. Puteți spune cum stă? Cine v-a traficat?,” a acuzat Sorin Olariu, consilier local din partea PMP.

Contactat telefonic, Vasile Avasiloaie a explicat că terasa despre care spun Olariu că nu are contract de închiriere, funcționează acum cu contract valabil de ocupare a domeniului public și că în anii din urmă societatea care funcționează acolo a fost amendată și ea pentru ocuparea domeniului public fără contract.

  

Cât privește acuzațiile aduse de consilierul Olariu la adresa sa, Avasiloaie a spus că va face o plângere penală.

Related posts

Mircești: Facturi mari la salubritate din cauza lipsei de interes pentru colectarea selectivă

Iulia Huțanu

Primăria Târgu Frumos susține ONG-urile: 68.000 de lei alocați din bugetul local

Diana Marcu

Proiect european în etapa de finalizare la Heleșteni

Marius Parteni
Încarcă...