RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință fulgerătoare de Consiliu Local pentru o nouă rectificare bugetară

Vineri, 16 noiembrie, a avut loc o ședință de îndată de Consiliu Local Municipal unde toți consilierii prezenți au aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Pașcani pe anul 2012.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi, municipiul Pașcani a primit prin Ordonanța de urgență a Guvernului României, prin rectificare a bugetului de stat, suma de 3.745.620 lei reprezentând sume defalcate din taxa de valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2012. Banii au venit cu destinație fixă, în sensul că Primăria Pașcani trebuie să îi folosească pentru achitarea datoriilor restante la furnizori.

„Cred că în urma atragerii acestor fonduri, municipiul Pașcani intră în normalitate astfel încât să reușim ca în 2013 să ne facem un buget real, să mizăm pe venituri reale și cheltuieli, să putem programa în funcție de veniturile prognozate. Am reușit într-un timp scurt să corelăm toate arieratele și plățile restante și ne-am încadrat în timp util, astfel încât să fim primii cu documentația depusă la trezoreria Direcției de Finanțe Iași. La bugetul CL nu mai sunt datorii mai mari de 30 de zile. Prin programul Ispa avem 20 de miliarde datorii, mergem în instanță cu litigiul PSA. Sunt niște debite, o serie de pierderi. De la 1 ianuarie 2013 vom miza pe un buget real,  vom disponibiliza fonduri pentru investiții 40-50 miliarde de lei. Sper că vom atrage fonduri guvernamentale și europene pentru dezvoltarea municipiului nostru și pentru a face investiții. Cred că a răsărit soarele și în municipiul nostru cu acest lucru și sperăm într-un alt mod de cheltuire a banilor publici. Să nu fim presați de justiție, de conturi blocate astfel încât să putem să ne desfășurăm activitatea în liniște. Tot ceea ce vom gândi vom prezenta în CL și împreună vom face o gândire pentru anul viitor, a declarat primarul Dumitru Pantazi. Conform documentației depuse la proiectul de hotărâre, banii au fost împărțiți către serviciile din administrarea Primăriei, fiind vorba despre stingerea unor datorii către Prest Serv Apă Pașcani și SC CLP Ecosalubritate dar și la capitolul „Transporturi”, a declarat primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi.  

  

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cand isi vor primi banii membrii sectiilor de votare

Răzvan Grecu

Situația se complică în dosarul „AgroComplex”: societatea a cerut despăgubiri de la stat pentru culturile distruse în cuva barajului

Răzvan Grecu

Tăierea copacilor din centrul Municipiului Pașcani a avut acordul Ocolului Silvic Pașcani! Acțiunile sunt înregistrate în aplicația Sumal 2.0

Răzvan Grecu
Încarcă...