RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apometrele ieftine cu citire radio nu sunt acceptate de ApaVital. Primarul – găsit responsabil de apa neachitată

Sala de Seminarii din cadrul Primăriei Pașcani a găzduit astăzi o întâlnire legat de modul de implementare a apometrelor cu citire de la distanță. Reprezentanta unei firmei din Iași, a venit la Pașcani la invitația unui cetățean al municipiului pentru a prezenta modalitățile de implementare a sistemului.

 

Apometrele cu citire radio prezentate de firma din Iași costă 170 de lei bucata, față de 540 de lei cât este cel prezentat de ApaVital. Acest lucru i-a făcut pe unii oameni din sală să se întrebe de ce un contor de aceeași clasă costă atât de mult dacă îl cumperi de la operator.

  

În cazul în care se va ajunge la o înțelegere, în anumite scări de bloc, citirea urmează să fie făcută de furnizor, contra unei sume de 2,1 lei. Dacă va ajunge la un acord cu pășcănenii, firma din Iași va trebui să obțină și din partea celor de la ApaVital un aviz conform căruia apometrele sunt agreate.

O problemă ridicată de oameni este aceea că sistemul nu s-ar putea implementa în scările unde proprietarii sunt plecați din țară sau au deja montate alte tipuri de apometre. Mai mult, operatorul județean nu poate să le citească pe cele prezentate de firma din Iași pe motiv că nu are achiziționat acest sotf, iar o astfel de investiție nu ar fi rentabilă.

Cetățenii prezenți au mai spus că doresc să încheie contracte cu ApaVital, însă Primăria trebuie să achite consumurile din urmă întrucât ei nu sunt vinovați de situația în care au ajuns.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vremea 18 septembrie – 16 octombrie 2023. Septembrie cu atmosferă de vară, temperaturile vor trece de 30 grade Celsius

Redacția

Primarul Pintilie așteaptă la lucru viceprimarul și administratorul public!

Marius Parteni

Legume S.A. a atacat cu recurs hotărârea în care instanța i-a dat câștig de cauză în procesul cu Primăria!

Răzvan Grecu
Încarcă...