RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Femeie luată de pe stradă și dusă la o mănăstire, cu forța, pentru dezlegare de farmece. Salvarea ei a venit de la o măicuță

Bărbatul a dus-o cu forța pe fosta sa parteneră la o mănăstire pentru ca un preot să îi citească o dezlegare de farmece și să îi spovedească pe amândoi. Femeia a reușit să scape din mâinile agresorului cu ajutorul unei măicuțe.

Judecătoria Fălticeni l-a condamnat în 11 aprilie 2024 pe un bărbat de 60 de ani la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanței nu este definitivă.

Suceveanul fusese condamnat anterior pentru o altă faptă penală la 2 ani de închisoare, astfel că cele două pedepse au fost contopite, iar în final a rezultat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, care a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 4 ani.

El a intrat în colimatorul polițiștilor pentru că în 7 mai 2021 și-a forțat fosta concubină să urce în mașina personală și, ajutat de fiul său, a dus-o la o mănăstire din satul Slătioara, județul Suceava.

  

„În momentul în care persoana vătămată a părăsit locuința, inculpatul a abordat-o și văzând că aceasta nu se conformează solicitărilor sale, a imobilizat-o și a urcat-o cu forța în autoturismul …, pe bancheta din spate”, au stabilit anchetatorii.

Audiat de polițiști, bărbatul a declarat că și-a dus fosta parteneră la mănăstire pentru ca un preot să îi citească dezlegarea de farmece și să îi spovedească pe amândoi.

„Inculpatul a luat hotărârea de a o duce pe persoana vătămată la …, pentru a i se citi dezlegări de către un preot, împotriva voinței acesteia. Nu a realizat că fapta sa constituie infracțiune”, a explicat procurorul de caz în actul de acuzare.

Salvarea femeii a venit de la o măicuță, cu care aceasta a reușit să vorbească și care a ascuns-o în incinta mănăstirii până la sosirea polițiștilor.

„În incinta mănăstirii …, persoana vătămată a reușit să solicite ajutorul martorei …, maică la mănăstire, care i-a oferit un telefon mobil pentru a suna la numărul de urgență 112, totodată ascunzând-o pe aceasta de inculpat, în spatele mănăstirii, până la sosirea echipajului de poliție”, se menționează în rechizitoriu.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Un tătăruşean la şefia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi

Ema Roman

Razie de amploare la Pașcani. Un tânăr care a distrus parbrizul unui autoturism a fost identificat de polițiști. Societate amenadată cu 2000 lei pentru că nu avea pază

Redacția

Parintele Argatu, de la Boroaia, a murit într-un accident în județul Bacău

Redacția
Încarcă...