RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contract semnat pentru proiectarea modernizării a 17 străzi din Pașcani! 6,5 milioane de euro alocați de la Uniunea Europeană în acest scop!

Unele dintre cele mai importante străzi din Municipiul Pașcani vor fi reabilitate pe bani europeni. Este vorba despre cele 17 străzi pe care circulă autobuzele transportului public, dar și despre stațiile de autobuz aferente.

În acest sens, Municipiul Pașcani are alocați pe secțiunea de mobilitate 6,5 milioane de euro, iar Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani a anunțat astăzi că a semnat un contract pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere amintite.

„Prima veste bună de astăzi este că am semnat contractul pentru proiectarea străzilor pe care circulă autobuzele transportului public pășcănean. Așa cum am spus și altădată, în bugetarea celor de la ADR Nord Est, Municipiul Pașcani are puși deoparte 6 milioane și jumătate de euro, care înseamnă peste 30 de milioane de lei la dispoziție pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun. Bineînțeles că trebuie să ne pregătim pentru această oportunitate așa că astăzi am semnat contractul de proiectare pentru aceste străzi cu termen de livrare 90 de zile. Asta înseamnă că în 3 luni de zile, maxim 4 dacă mai apar probleme, o să avem aceste documentații, care vor ajunge pe masa consilierilor locali în etapele care trebuie parcurse. Facem tot posibilul să fim pregătiți în timp util în așa fel încât să depunem pe ADR Nord Este pe finanțările de mobilitate aceste documentații pentru că sunt bani mulți și bineînțeles și multe străzi ce vor putea fi reabilitate. Dintre străzile care pot fi reabilitate, cu mențiunea că o parte sunt doar segmente de stradă, nu sunt de la un capăt la altul, pot să menționez: Strada Grădiniței, Strada Moldovei, Șoseaua Neamțului, Gâștești, Abatorului, Ceferiștilor, Stadion, Zimbrului, Morilor, Strada Fericirii, 13 Decembrie, Ion Creangă, 1 Mai, Unirii, Mihai Viteazu, Emil Racoviță și Preda Buzescu. Toate aceste străzi vor fi analizate din punct de vedere tehnic și în limita bugetului alocat maxim, peste 30 de milioane de lei, le vom reabilita. Cu completarea că în această reabilitare intră și stațiile de autobuz. Se vor construi stații de autobuz normale, nu cum avem acum, niște improvizații. Acolo unde spațiul va permite vom avea alveole separate pentru stațiile de autobuz în așa fel încât să nu se încurce circulația. Unde nu permite spațiul stația de autobuz va fi pe banda de mers, dar bineînțeles va fi semnalizată corespunzător. Vom avea și dotări în stațiile de autobuz, în sensul că avem intenția să punem panouri de afișaj corespunzătoare care să informeze lumea la ce oră ajunge autobuzul, care sunt traseele. Sper ca în urma acestui proiect să modernizăm pentru cel puțin 10-15 ani infrastructura rutieră a transportului în comun din Pașcani” a anunțat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

De menționat este că datorită faptului că Primăria Municipiului Pașcani a accesat în cadrul PNRR 18 milioane de lei pentru achiziția de autobuze electrice, întreaga sumă de 6,5 milioane de euro va putea fi direcționată doar pe infrastructura rutieră și pe stațiile de autobuz, ceea ce reprezintă un plus din punct de vedere al numărului de kilometri de străzi ce vor fi reabilitați.

  

Related posts

Ludovic Orban: Guvernul se reunește săptămâna aceasta pentru a pregăti actele normative pentru perioada de după 1 iunie

Redacția

Directorul de vânzări al Tinmar Energy spune că a oferit RAGCL cel mai mic preț la gaz! Datele îl contrazic! DOC

Răzvan Grecu

Primăria a trecut la toaletarea copacilor în mai multe zone din Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...