RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

China îi bagă la închisoare pe organizatorii ultramaratonului la care au murit 21 de concurenţi din cauza condițiilor extreme

Organizatorii unui ultramaraton din 2021, din nord-vestul Chinei, în timpul căruia 21 de concurenţi au murit din cauza condiţiilor meteo extreme, au fost condamnaţi la închisoare pentru rolul pe care l-au avut în tragedie, a anunţat presa de stat, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Cinci persoane implicate în planificarea competiţiei au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între trei şi cinci ani şi jumătate la un tribunal din Baiyin, un oraş din Gansu, provincia în care s-au înregistrat decesele, a anunţat Xinhua.

În mai 2021, cursa montană de 100 de kilometri s-a transformat într-o cursă mortală, deoarece concurenţii au fost surprinşi de ploaie îngheţată, vânt puternic şi grindină.

Cei cinci inculpaţi au fost condamnaţi pentru „organizarea unui eveniment de amploare care a dus la un incident de siguranţă semnificativ”, a precizat Xinhua.

  

În capitala provinciei, Lanzhou, un oficial a fost condamnat la patru ani şi 10 luni pentru „neglijenţă în serviciu şi luare de mită”, iar un altul la trei ani şi jumătate doar pentru „neglijenţă în serviciu”, a adăugat Xinhua.

Alergarea pe distanţe lungi şi alte sporturi extreme au cunoscut un adevărat avânt în China în ultimii ani, deoarece guvernul promovează exerciţiile fizice pentru toate vârstele,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Xavi și-a anunțat plecarea de la FC Barcelona

Redacția

DigiSport: A câștigat 26 de milioane de dolari din tenis, dar a ajuns “în pragul falimentului”! Cum au fost risipiți banii

Redacția

George Simion anunță că apare un nou partid cu care AUR va colabora

Redacția
Încarcă...