RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Peste 50% din copiii de la Şcoala nr.16 Piteşti, absenţi de la cursuri după toxiinfecţia alimentară

Doar 120 din cei 260 de copii înscrişi la programul step by step al Şcolii Nr. 16 din Piteşti au mers luni la cursuri, în timp ce alţi 25 de elevi de la aceeaşi unitate de învăţământ, diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, se află internaţi în spitale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

“La programul step by step al şcolii sunt înscrişi 260 de copii. Dintre aceştia, doar 180 servesc masa de prânz în unitate. După apariţia cazurilor de toxiinfecţie, noi am sunat toţi părinţii să îi întrebăm cum se simt copiii lor şi să îi îndrumăm să îi ducă la spital pentru consult dacă au simptome asemănătoare cu răceala, pentru ca nu cumva să aibă toxiinfecţie alimentară şi să fie ţinuţi acasă. Azi nu s-au prezentat la şcoală decât 120 de copii din cei 260. A fost dorinţa părinţilor ca, până la elucidarea situaţiei, să nu-şi lase copiii la şcoală. Mai mult, până vor sosi rezultatele probelor strânse de DSP şi DSV cantina rămâne închisă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alin Vlad, directorul Şcolii nr 16 I.L. Cargiale- Piteşti.

  

Reprezentanţii părinţilor susţin că, până la elucidarea situaţiei, nu vor să-şi pună copiii în pericol.

“Nu-i mai aduc părinţii la şcoală. Se tem şi e firesc. Să mai iei un virus după ce deja ai avut o viroză, după ce copiii au stat chiar şi 10 zile acasă cu temperatură şi cu tuse? Am vorbit cu ceilalţi părinţi şi nu o să-i lăsăm la şcoală până când nu vom afla mai multe, cum se transmite virusul ăsta, dacă ne poate afecta copiii, cei mici au deja sistemul imunitar slăbit. Nu ne putem permite să riscăm” a declarat, pentru MEDIAFAX, Iuliana Pârvu, preşedintele unei asociaţii de părinţi din şcoală.

 

 Sursa: mediafax.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual până la sfârşitul secolului

Redacția

Pierdut certificat constatator pentru punctul de lucru din Pașcani

Redacția

(2)Sistemul Hidrotehnic Independent Pascani scoate la concurs

Redacția
Încarcă...