RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Viceprimarul din Ruginoasa continuă dezvăluirile despre activitatea primarului Ioan Moraru: “Își bate joc de banii comunității”. Acuzații de fraudă de 10 milioane de lei

Scandalul din Primăria Ruginoasa continuă. Povestea capătă noi nuanțe în contextul în care viceprimarul aduce noi acuze la adresa primarului și a celor care îl susțin pe acesta.

Ioan Murărescu spune că, de când se află în Primărie, nu a acționat decât în favoarea comunității, lucru pe care nu-l poate susține și despre primarul Ionel Moraru. Conform spuselor sale, primarul ar fi făcut, în repetate rânduri, abuz de putere, însușindu-și diverse bunuri, și bătându-și joc de banii comunității din Ruginoasa.

  

Viceprimarul susține că este neascultat, iar pentru a se face auzit, a făcut diverse sesizări la organele competente pentru a se face lumină în comunitatea din care face parte.  Până când justiția își va face treaba, omul prezintă argumentele prin intermediul Actualitatea TV, în încercarea de a aduce la cunoștiința publicului întreg, situația din Ruginoasa.

Primele acuzații fac referire la un teren pe care primarul și l-ar fi însușit, și pe care s- a construit un atelier de croitorie, în anul 2011. Clădirea ar fi fost construită cu materialele din Primărie. Murărescu spune că nu este normal ca primarul să se comporte ca și cum ar fi stăpân pe pământul Primăriei, așa cum procedează Ionel Moraru.“A construit o clădire în 2011, pe abuz de putere, în domeniul public. A fost controlul Curtea de Conturi și l-a amendat cu 1 miliard și jumătate de lei noi. Nu este niciun contract de concesiune și-a făcut titlu de proprietate, el, de la el putere. Nu este el proprietar pe pământul Primăriei”, a declarat acesta.

O altă neregulă vine din direcția Școlii Ruginoasa, pentru a cărei reabilitare s-ar fi cheltuit mai bine de 30 de miliarde, în condițiile în care suma necesară pentru lucrări ar fi fost în valoare de 7 miliarde. Viceprimarul susține că, pe timpul când a fost la conducere, a reușit să facă mult mai mult, cu mai puțini bani și se întreabă unde sunt aceste sume colosale.“Școala de cărămidă făcută de bunicii noștrii a fost stricată și au ridicat-o pe aceasta care se dărâmă. În loc de 7 miliarde, au trecut de 30 de miliarde. Eu în 2004 când am fost primar, am făcut trei săli de clasă cu 320 de milioane de lei vechi. Cred că o cărămidă a ajuns în jur de 400 de lei, de au ajuns la banii ăștia, iar etajul este neterminat”.

Lista de nereguli despre care vorbește Ioan Murărescu, continuă cu o clădirea Centrului pentru Bătrâni și Copii defavorizați, despre care viceprimarul declară următoarele:  “După ce a venit acest primar, a vrut să modernizeze și să facă un centru pentru bătrâni și copii defavorizați. Dumnealui a prins în acte că a făcut toată clădirea nouă, că a făcut izolație, dar nu e nimic făcut. În loc de 2 miliarde cât au fost alocate, a depășit 19 miliarde. Rog Curtea de Conturi să vină iar să verifice, la fel cum au făcut în 2014 când le-au dat amenzi”, a menționat Ioan Murărescu.

De asemenea și la piața din comună s-ar fi dus niște bani frumoși: “Domnul primar Moraru își bate joc de banii comunității. S-a făcut o piață cu salariați din Primărie, și s-a trecut de multe miliarde. Nu știu pe ce, dar se toacă miliarde. În 2013 am făcut o piață pentru producătorii agricoli, care a ajuns jumătate de miliard, mult mai puțin decât ce au făcut ei. Am făcut scris și la Ministerul de Justiție și la Ministerul de Interne, unde am sesizat toate fraudele de peste 100 de miliarde, din această comună. De când a intrat acest om la conducere, primarul le-a spus oamenilor să îl voteze că el nu v-a plăti niciodată taxe și impozite, n-o să plătiți niciodată taxe de pășunat la animale”.

Toate acuzațiile merg, în mare măsură în direcția primarului Ioan Moraru, care ar fi călcat strâmb în diferite rânduri, alături de funcționarul public, Paul Buzatu.

Am încercat să stăm de vorbă cu primarul Ionel Moraru, pentru a-i da ocazia să răspundă public acuzațiilor ce vin din partea vicelui Murărescu. Edilul s-a arătat deranjat de faptul că se scriu articole despre aceste subiecte și a declarat:”Nu am niciun punct de vedere pentru că dumneavoastră luați în considerare niște afirmații gratuite, făcute de niște oameni neaveniți”.

L-am contactat, deasemenea, și pe celălalt învinuit, funcționarul Paul Buzatu, care  a declarat că nu răspunde decât în fața organelor competente și că nu a avut niciodată nimic personal cu viceprimarul din Ruginoasa. Mai mult, acesta răspunde acuzațiilor de violență, din trecut, prin faptul că niciodată nu a avut altercații cu cineva și că nu se pune problema să fi purtat vreodată un cuțit la el.

Nu poate să mă acuze domnul vice, ci doar procurorii și judecătorii.  Eu nu sunt împotriva lui. Eu sunt funcționar la Primăria Ruginoasa. Consilierii l-au ales. Lui îi place la televizor. Spune că am vrut să-l tai cu cuțitul. În viața mea nu am purtat cuțit. Mă cunoaște toată lumea din Ruginoasa. Am 55 de ani și nu m-am bătut cu nimeni, nici cu domnul Murărescu nu am de gând să mă bat. Îi doresc multă sănătate, să-l ajute Dumnezeu, dar din păcate, el singur nu se ajută. Paul Buzatu, funcționar al Primăriei Ruginoasa. A sechestrat mașina Primăriei și o lună de zile nu a mai avut nimeni acces la ea. Stă toată ziua la prefect, la Parchet, la presă, peste tot”, a declarat Paul Buzatu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Bărbat din Lespezi cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

Redacția

Balastierele de pe administrativul comunei A. I. Cuza verificate de Garda de Mediu

Marius Parteni

Trei mașini implicate într-un accident cu o victimă la întrare în Stolniceni-Prăjescu (FOTO)

Irina Gherasim
Încarcă...