RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Aroganță pe bani publici și onoarea unei demisii

Aroganța și ușurința administratorului public Gică Zanet de a considera că salariul net de 5.600 de lei lunar pe care-l câștigă de la Primărie este „foarte puțin” m-a năucit. Cred că atunci când am ieșit din biroul lui aveam tensiunea 20 din cauza nervilor.

La doar o săptămână de la greva muncitorilor de la fostul Remar, care se plângeau că nu-și primesc salariul mizer de 650 de lei, reprezentantul administrației locale să clameze că salariul de 5.600 de lei pe care îl ia lunar în mână e foarte mic, este prostie crasă.

De altfel, inechitatea socială instalată și statuată după revoluția din 1989 naște astfel de monștri care uită că majoritatea românilor își duc traiul cu 800 de lei pe lună și îi persiflează mediatic pozând în victime ale sistemului, nevoite să lucreze pe salarii nesatisfăcătoare.

  

Zanet a uitat să se arate nemulțumit și de cei 400.000 de lei pe care firma SICME SRL, la care este acționar majoritar, îi încasează anual de la instituțiile din subordinea Primăriei. Un conflict de interese major spunem noi, mai ales că Zanet își petrece zilnic câte 2 ore, din timpul programului de la Primărie, în sediul SICME, inexistent consideră el și primarul Dumitru Pantazi.

Dacă mai există un dram de bun simț în consilierii locali sau în primarul Dumitru Pantazi, acest „jupân” al banului public ar trebui să fie concediat. Și o demisie de onoare ar fi un gest normal într-o democrație funcțională, însă pentru un astfel de gest mă îndoiesc că Zanet are onoarea necesară. Din postura de șomer aș dori să văd și eu o firmă privată care să-l angajeze pe Gică Zanet cu un salariu de 5.600 de lei lunar pentru competențele sale profesionale, nu pentru cele în căpușarea banului public.

Sunt sigur că în Pașcani sunt foarte multe persoane decente, cu o pregătire profesională mult mai bună decât cea a lui Zanet și care ar fi interesate de acest loc de muncă, însă faptul că această funcție este una acordată politic în urma unui simulacru de concurs nu le dă nicio șansă.

Am înțeles că, deoarece presa l-a filmat pe ascuns când se plângea de salariul de 5.600 de lei, Gică Zanet l-a convins pe primarul Dumitru Pantazi să dea o dispoziție ofițerului de serviciu de la intrarea în Primărie să blocheze accesul ziariștilor în această instituție. Dacă e așa, atunci Republica Pașcani are un nou baron: Gică Zanet!

P.S. Mai sunt și alți angajați ai Primăriei cu salarii la fel de mari, însă aceștia au bunul simț de a nu se plânge!

P.P.S.: La cererea publicului: se poate consulta topul salariilor din Primărie aici!

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Comentariu: USR a ales! Îl sprijină pe Dumitru Pantazi pentru un nou mandat de primar!

Răzvan Grecu

USR se luptă la Pașcani cu PNL, pentru a câștiga PSD!

Răzvan Grecu

Nu sistemul l-a omorât pe Marian!

Răzvan Grecu
Încarcă...