RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Pantazi – Zanet – Nedelcu au tranformat Primăria într-o fortăreață! Presa incomodă trecută pe „lista neagră”!

Jurnaliștii de la Actualitatea TV și Newspascani.com plătesc scump pentru curajul de a prezenta adevărul despre subiectele publice. Insistențele noastre pe tema terenului de 51 de hectare pe care Legume SA, societate controlată de primarul Dumitru Pantazi prin interpusul Florin Stanciu, ne-au adus interdicția de a mai circula liberi prin Primărie.

Deși nu am furat de prin birouri, nu am provocat scandaluri și nu am agresat fizic pe nimeni, noi cei de la Actualitatea TV și NewsPascani.com am fost trecuți pe lista neagră a persoanelor ce trebuie supravegheate când intră în Primărie. Practic, atunci când vrem să intrăm în instituția publică, trebuie să fim însoțiți în permanență de un angajat al Primăriei care să ne aibă în pază.

Conform unor surse din cadrul instituției, totul a plecat de la publicarea de către NewsPascani.com și Actualitatea TV a unor documente oficiale, care, în opinia celor trei conducători ai instituției: primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet și viceprimarul Gabriela Nedelcu, ne-au fost înmânate de funcționari din Primărie.

  

Ne referim la documentele legate de Legume SA, dar și de cele cu privire la cei 1.000 de metri pătrați pe care Primăria i-a dat societății ADEMS SRL pentru a construi un bloc în 2006 sau a celor din care reiese că sediul Băncii Transilvania din Pașcani este construit ilegal pe o suprafață de teren de 160 de metri pătrați ce aparține municipalității.

Dacă anchetele noastre, însoțite de fiecare dată de documente: cum ar fi cea prin care arătam trucarea licitației publice prin care societatea primarul Dumitru Pantazi a cumpărat 320 de metri pătrați din Piața Vale, au stârnit real interes în rândul cititorilor și telespectatorilor noștri, efectul în rândul cercului de putere al primarului Dumitru Pantazi a fost unul diferit: de furie. Iar de la furie până la instaurarea cenzurii împotriva noastră a mai fost un singur pas: interzicerea jurnaliștilor incomozi în Primărie.

Trebuie spus, că din cauza insistențelor noastre pe anumite subiecte incomode primarului Dumitru Pantazi și membrilor din cercul său de putere, administrația publică nu a mai organizat o conferință de presă din anul 2016. Mai mult, edilul șef a refuzat din anul 2013, să mai participe la emisiunile de dezbatere ale postului local Actualitatea TV. În mod surprinzător, viceprimarul Gabriela Nedelcu, cea care vorbea în Parlament pe vremea când era deputat despre tinerii care vor oferi un alt model de politician, refuză de asemenea să participe la emisiunile Actualitatea TV, pe motiv că nu are timpul necesar.

Nu de același tratament au parte jurnaliștii de la televiziunea favorită a primarului, acolo unde primarul Dumitru Pantazi participă la emisiuni, citind de cele mai multe ori de pe foi, iar viceprimarul Gabriela Nedelcu are timp să fie prezentă și ea la emisiunile jurnalistului favorit.

Cele trei maimuțe ce nu aud, nu văd și nu vorbesc simbolizează atitudinea trioului Pantazi – Zanet – Nedelcu față de jurnaliștii NewsPascani.com și Actualitatea TV.

Domnule Dumitru Pantazi, domnule Gică Zanet, doamnă Gabriela Nedelcu faptul că ne-ați interzis accesul în Primărie nu ne intimidează și nici nu ne descurajează, ci ne confirmă nouă, dar mai ale cititorilor și telespectatorilor noștri, din nou, dacă mai era cazul, că sunteți abuzivi, lipsiți de scrupule și deformați de aburii puterii.

Noi, jurnaliștii de la NewsPascani.com și Actualitatea TV, cei pe care nu i-ați putut cumpăra cu bani sau favoruri vă transmitem că rămânem în continuare vigilenți față de actul administrativ pe care-l prestați și nu vom ezita să publicăm documente oficiale care vă incriminează, pentru că, nu-i așa, adevărul trebuie să fie spus, nu ascuns!

Related posts

Wind of change (Video)

Răzvan Grecu

Mai există libertatea presei în Pașcani?

Răzvan Grecu

Olariu nemulțumit de informația publicată de NewsPascani.com: pungile erau de la Lorimer, nu de la LIDL! E clar că Pintilie e protejat! (P)

Răzvan Grecu
Încarcă...