16072019Tue
Last updateTue, 16 Jul 2019 10amAlegerea viceprimarului, demnă de un roman Kafkian

Alegerea viceprimarului municipiului Pașcani, în două tururi de scrutin, deși pentru această funcție candidase doar Gabriela Nedelcu, m-a dus cu gândul la realitatea absurdă din romanele lui Kafka. E ca în bancurile copilăriei, a ieșit pe locul doi, deși a candidat singur.

 

 

Am conștientizat, pe loc, că la Pașcani s-a răsturnat căruța cu proști, iar democrația există doar de fațadă, regulile fiind hotărâte după vrerea unor oameni ce au puterea decizională la discreția lor, nu după legi.

La Pașcani trăim un paradox electoral: am ales primarul într-un singur tur de scrutin, deși au fost 6 candidați, iar câștigătorul nu a obținut 50% + 1 din voturi, în timp ce viceprimarul l-am desemnat în urma a două tururi de scrutin, cu toate că a fost un singur candidat.

Nu-i așa că-i tare? Democrație demnă de Republica Pașcani!

Nu înțeleg de ce primarul Dumitru Pantazi a preferat să-și înceapă noul mandat cu o ilegalitate. De ce nu a negociat cu opoziția, astfel încât Gabriela Nedelcu, candidatul PSD pentru funcția de viceprimar, să poată fi validată în funcție în conformitate cu legea.

Că tot am ajuns la lege, la 215/2001 mai exact, aceasta prevede indubitabil că viceprimarul se alege cu votul majorității consilierilor locali în funcție. Cum la Pașcani sunt 19 astfel de consilieri, majoritatea înseamnă 10 voturi, iar Nedelcu a fost desemnată cu doar 9. Nu mai revin la excepțiile ce prevăd organizarea a două tururi, deoarece nu este cazul.

Aceeași lege prevede și că o ședință de Consiliu Local se poate desfășura doar în prezența a majorității consilierilor în funcție, 10 la Pașcani, iar în cazul constituirii Consiliului Local este necesar ca 2/3 dintre aleși să fie prezenți, 13, tot la Pașcani.

În mod normal ședința trebuia suspendată, la părăsirea sălii de către consilierii din opoziție, pentru lipsă de cvorum. Era evident că nu mai sunt 2/3 în sală, dar nici măcar o majoritate a lor, deoarece Gabriela Nedelcu își declarare interesul personal și nu putea participa, conform legii statului aleșilor locali, la propria-i alegere.

Cum reușești să adopți hotărârea de desemnare a viceprimarului cu doar 9 voturi doar secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru o știe. O știe, dar nu o spune. Eu am o bănuială: cred că are legătură cu nepunerea în executare a unei hotărâri judecătorești prin care s-a decis evacuarea acesteia din apartamanetul ANL (vezi aici).

Hotărârea a fost dată în noiembrie 2015 de Judecătoria Pașcani, a intrat în Primărie în luna decembrie și de atunci ea este ținută la sertar. Aceasta este pârghia pe care primarul Dumitru Pantazi o apasă, iar secretarul decide organizarea turului doi pentru departajarea Gabrielei Nedelcu de Gabriela Nedelcu!

Loading...

Comments   

 
HIM
-18 # Ai citit tu Kafka!?!HIM 2016-06-26 17:05
Grecule, zii sa mori tu ca ai citit Kafka! Se vede ca esti disperat!! s-au treminat banii de la Pintilie? Ce foame faci tu de acum incolo!!!!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
conu Leonida
-5 # RE: Ai citit tu Kafka!?!conu Leonida 2016-06-27 15:24
Coane, mi-ai luat-o inainte! Expresia asta " m-a dus cu gândul la realitatea absurdă din romanele lui Kafka" este atat de folosita in ultima vreme, chiar de unii care n-au citit in viata lor macar "Capra cu trei iezi" a lui Creanga, incat ma intreb daca nu cumva ai dreptate sa te intrebi daca autorul a vazut macar cum arata coperta unui roman de-al lui Kafka... Franz Kafka.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Sandocan
-15 # RE: Alegerea viceprimarului, demnă de un roman KafkianSandocan 2016-06-26 17:08
Mama, ce-ai fi aplaudat matale, domnule jurnalist, daca ar fi fost pus Pintilie, chiar si cu 5 voturi. Atunci, la Pascani, nu s-ar mai fi rasturnat caruta cu prosti si persoana dumitale n-ar mai fi haladuit pe aceste meleaguri. In orice caz, insulta adusa pascanenilor trebuie taxata si cred ca acestia vor reactiona ca atare.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Parteni Marius
+14 # Nu dezinformațiParteni Marius 2016-06-26 17:56
Nu pascănenii au fost insultați. Nu ei au participat la alegerea viceprimarului!
Observ că după alegerile din 5 iunie un anumit partid (PSD) a început o campanie de denigrare a jurnaliștilor de la Actualitatea Tv și Newspascani.com . Ascunși după adrese de Facebook sau email fictive suntem acuzați de fel de fel de lucruri.Nu e nici o problemă, cetățenii care ne apreciază/urmăr esc cunosc practicile acestea. Ei se bucură de respectul nostru și cred cu tărie că și noi ne bucurăm de aprecierile lor.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Chewbacca
+14 # si eu am observat lucrul asta...Chewbacca 2016-06-26 21:52
Si eu am observat ca postacii psd-isti sunt foaaaarte activi dupa alegeri! Dau in Pintilie, dau in toti cei care l-au sustinut si il sustin in continuare. Au pornit o campanie agresiva impotriva lui Pintlie, desi ei au castigat alegerile - prin urmare ar trebui sa fie fericiti si relaxati, nu? M-am tot intrebat zilele astea ce e cu camania asta agresiva a lor. Singura explicatie logica ar fi ca...EI STIU CA PANTAZI O SA CAM MEARGA PE LA BULAU, PANA IN PRIMAVARA. Asta inseamna ALEGERI ANTICIPATE. Deci ei bat fierul cat e cald si practic sunt in campanie electorala. Zic si eu...
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Tofan
-1 # RE: Nu dezinformațiTofan 2016-06-27 17:44
Asa ca o curiozitate. Pe care dintre cei din caruta rasturnata ii respectati voi? Cum ii selectati, caci de pilda, eu nu am respect pentru prosti. Voi pe care prosti ii respectati?
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
IOrgu
+9 # Alegerea viceprimaruluiIOrgu 2016-06-26 23:41
Astea sunt practicile PSD, daca nu incalci legea si nu esti penal sau corupt nu ai ce cauta la ciolan.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Sandokan
-6 # Tot pe locul 2 !Sandokan 2016-06-27 14:38
Si daca va candifa singur, Pintilie va iesi tot pe locul doi! Rezultatele obtinute la aceste alegeri nu sunt meritul lui, sunr voturi impotriva lui Pantazi! In eventualitatea unor alegeri anticipate, daca psd iese cu Gabi Nedelcu pentru primar, il face zob pe Marius Pintilie, fiindca pascanenii nu au nimic impotriva doamnei in cauza, deoarece provine dintr-o familie respectabila, studiile si le-a facut la timp si nu a cumparat diplome ca altii, este respectuoasa si nu increzuta si prost crescuta ca...altii, etc!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Chewbacca
-1 # Sandokan, ce ti-a pus Pantazi in rachiu?!Chewbacca 2016-06-27 16:32
Nici nu stii daca sa razi sau sa plangi! ! Auzi la el: Gabi Nedelcu o persona respectabila. Toata lumea stie ca a fost jucaria sexuala a lui Solcanu. In schimbul acestor servicii, Solcanu a facut-o deputat. Gurile rele spun ca toata relatia a avut chiar binecuvantarea lui barbat'su. Ei, si ca tot am adus vorba de sotiorul ei, el nu e nimeni altul decat Gelu Nedelcu - un habarnist care lucreaza de zor la falimentarea RAGCL-ului, din postura de director general al acestei regii. Da, o familie respectabila... de hoti!
Mai vrei sa-ti mai povestesc, Sandokan, sau sa ma opresc aici?
Dupa cum vezi, Marius Pintilie e ca o FATA MARE, comparat cu oricare alt candidat al PSD-ului.
Rezultatele pe care le-a avut Pintilie la alegeri au fost chiar foarte bune, iar voi stiti asta. Daca nu erau atatia prosti in Lunca, Pintilie ar fi castigat detasat alegerile. De asta ii dati tare cu atacurile la adresa lui.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Tofan
-3 # RE: Sandokan, ce ti-a pus Pantazi in rachiu?!Tofan 2016-06-27 17:37
Ai dreptate in privinta lui Pintilie. Daca il votau si cei din Lunca, din Sodomeni, din oras, din Roman, Bacau si Samarkand, castiga. Asa si Romania castiga daca dadea cateva goluri francezilor, elvetienilor si albanerzilor. Tu nu vezi ca esti mahmur de necaz?
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Sandokan
-2 # Chewbacca, ragi ca vaca!Sandokan 2016-06-27 17:14
Eu nu servesc alcool, rachiu iti da nevasta-ta cind ia [censored] de la vecini! La Bucuresti si la Craiova au cistigat tot doua doamne, care i-a masacrat pe reprezentantii pdl. Vorbeste frumos de doamne, bulangiule ! Daca o sa citesti comentariile mele, o sa vezi ca sunt mai anti psd decit toti frustatii care comentati pe aici. Hai sictir!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
?????
0 # RE: Alegerea viceprimarului, demnă de un roman Kafkian????? 2016-06-27 17:37
09.11.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: C 2 MF
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: HOTĂRĂŞTE: Admite în parte acţiunea, formulată de reclamanţii UAT Municipiul Paşcani şi Consiliul Local Municipiul Paşcani, prin Primarul mun. Paşcani,în contradictoriu cu pârâţii Jitaru Irina, Jitaru Petru Liviu si Jitaru Daria Elena . Dispune rezilierea contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 12769 din 4 07 2013 ( act aditional nr 11753/5715/1 07 2014) , încheiat intre Municipiul Paşcani, în calitate de administrator şi pârâta Jitaru Irina , în calitate de locatar. Dispune evacuarea pârâţilor Jitaru Irina, Jitaru Petru Liviu si Jitaru Daria Elena – prin reprezentant legal Jitaru Irina din locuinţa ce face obiectul contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 12769 din 4 07 2014 ( act aditional nr 11753/5715/1 07 2014), respectiv din apartamentul situat în mun. Paşcani, str. Stefan cel Mare ,nr 22,bl G2 B, tr I, et 4, ap 14 , jud. Iaşi Admite excepţia lipsei de interes a reclamanţilor, cu privire la capătul de cerere având ca obiect obligarea paratei Jitaru Irina la plata sumei de 12025,10 reprezentand despagubiri solicitate in temeiul contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 12769 din 4 07 2013, excepţie invocată din oficiu de instanţă si in consecinta respinge cererea reclamantilor ca lipsită de interes. Obliga parata Jitaru Irina sa le plateasca reclamantilor suma de 21066,46 lei, reprezentand despagubiri solicitate in temeiul contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 4409 din 11 08 2003 Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 320 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Paşcani. Pronunţată în şedinţă publică, azi 9 11 2015.
Document: Hotarâre 2686/2015 09.11.201
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
?????
-2 # RE: Alegerea viceprimarului, demnă de un roman Kafkian????? 2016-06-27 17:39
Quoting ?????:
09.11.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: C 2 MF
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: HOTĂRĂŞTE: Admite în parte acţiunea, formulată de reclamanţii UAT Municipiul Paşcani şi Consiliul Local Municipiul Paşcani, prin Primarul mun. Paşcani,în contradictoriu cu pârâţii Jitaru Irina, Jitaru Petru Liviu si Jitaru Daria Elena . Dispune rezilierea contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 12769 din 4 07 2013 ( act aditional nr 11753/5715/1 07 2014) , încheiat intre Municipiul Paşcani, în calitate de administrator şi pârâta Jitaru Irina , în calitate de locatar. Dispune evacuarea pârâţilor Jitaru Irina, Jitaru Petru Liviu si Jitaru Daria Elena – prin reprezentant legal Jitaru Irina din locuinţa ce face obiectul contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 12769 din 4 07 2014 ( act aditional nr 11753/5715/1 07 2014), respectiv din apartamentul situat în mun. Paşcani, str. Stefan cel Mare ,nr 22,bl G2 B, tr I, et 4, ap 14 , jud. Iaşi Admite excepţia lipsei de interes a reclamanţilor, cu privire la capătul de cerere având ca obiect obligarea paratei Jitaru Irina la plata sumei de 12025,10 reprezentand despagubiri solicitate in temeiul contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 12769 din 4 07 2013, excepţie invocată din oficiu de instanţă si in consecinta respinge cererea reclamantilor ca lipsită de interes. Obliga parata Jitaru Irina sa le plateasca reclamantilor suma de 21066,46 lei, reprezentand despagubiri solicitate in temeiul contractului de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă nr. 4409 din 11 08 2003 Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 320 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Paşcani. Pronunţată în şedinţă publică, azi 9 11 2015.
Document: Hotarâre 2686/2015 09.11.201

acesta este secretarul primariei pascani ,danseaza cum canta puscariasul rusineeeeeeeeee eeeee cum mai ai tupeul sa mergi pe strada si cu nasul pe sus
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 

Add comment

Comentariile care conțin obscenități, atacuri la persoană sau mesaje nepotrivite nu vor fi publicate. În cazul în care unele comentarii injurioase trec de filtrul automat vă rugăm să raportați comentariul prin butonul de sub acesta.

Casino gbetting.co.uk/casino reviews and sign up bonuses.