RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Ce se întâmplă şi ce nu se întâmplă de 1 Decembrie la Paşcani

Ne mai desparte doar o zi de sărbătoarea naţională. În toată ţara sunt pregătite manifestări cu ocazia Zilei Naţionale. Cele mai importante vor avea loc în capitală, la Alba Iulia şi la Iaşi. Repetiţiile sunt în toi pentru ca totul să iasă perfect.

 

  

Pe plan local, Primăria Paşcani marchează sărbătoarea naţională prin depuneri de coroane la monumentele eroilor. Pentru păşcăneni va fi organizat un spectacol folcloric, şi tot atunci, administraţia locală va premia 53 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Spectacolul va avea loc la orele 12.00, în piaţeta Primăriei, la fântâna arteziană. Vor cânta Margareta Clipa şi Dan Doboş, Adriana Apostol, Cristinel Iordăchioaia, Emanuel Băiceanu, Ioana Groza şi Petruța Sacară. Fanfara Trubadurii şi Ansamblul „Rapsozii Siretului” vor susţine şi ei un spectacol pentru păşcăneni.

Cam asta se va întâmpla de 1 decembrie în municipiul nostru. Păşcănenii care se aşteptau să fie invitaţi la parada militară, aşa cum se întâmplă în alte oraşe, trebuie să se mulţumească cu atât, sau să se îndrepte spre Iaşi, cea mai apropiată locaţie unde vor fi astfel de manifestări.

Pentru copii şi în general pentru cei care simt bucuria apropierii sărbătorilor, este important să ştie că pe 1 Decembrie va fi pus în funcţiune iluminatul festiv. În principiu, luminiţele vor fi prezente în aceleaşi zone ca şi în anii trecuţi. Excepţie vor face aranjamentele care leagă piaţeta Primăriei de patinoar.

Despre Orăşelul Copiilor nu se poate spune mai nimic întrucât ceea ce a fost amenajat pe platoul din faţa Primăriei, a primit forţat numele de Orăşel al Copiilor, nefiind nici pe departe unul.  

Acestea fiind spuse, elementul de noutate din acest an este patinoarul care a fost amenajat în parcarea dintre catedrală şi blocul D1.

Paşcaniul n-a avut nicicând patinoar, iar acesta este primul an în care copiii vor intra pe gheaţă în oraşul lor.  Desigur că accesul va fi permis tuturor, însă păşcănenii se vor bucura de o serie de facilităţi despre care vom anunţa la momentul potrivit.

Până atunci, trebuie să ştiţi că în intervalul 1 – 15 decembrie, accesul pe gheaţă se va face cu plată (deocamdată Primăria nu a anunţat tariful). După data de 15 decembrie, păşcănenii vor avea intrare gratuită la patinoar, de luni până joi, în intervalul orar 10.00-13.00.

De Sfinții Ștefan, Vasile și Ioan, cei care le poartă numele vor primi gratuit o oră pe patinoar.

…cam aşa va arăta începutul lunii decembrie la Paşcani. 

{jcomments off}

Related posts

Le PATINEAZĂ MINTEA!!!

Marius Parteni

Editorial: ” Cei mai proști din curtea școlii”

Redacția

Aroganța unui manager susținut politic!

Marius Parteni
Încarcă...