RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Culise și calcule politice pentru alegerile din 9 iunie. Situația în Coaliție, rezolvată pe jumătate | ANALIZĂ

PSD și PNL au rezolvat pe jumătate situația candidaturilor pentru europarlamentare, însă locurile care depind exclusiv de o performanță electorală încă sunt negociate, la fel ca și soluția pentru Primăria Capitalei, unde ar putea fi candidaturi separate.

Ramona Chiriac (centru) e candidata care va deschide lista PSD-PNL FOTO Coalj Adevărul

Ramona Chiriac (centru) e candidata care va deschide lista PSD-PNL FOTO Coalj Adevărul

Rezultatul ultimelor săptămâni de negociere între PSD și PNL au condus în cele din urmă la alegerea Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și diplomat de carieră. Potrivit informațiilor „Adevărul” de la vârful Coaliției, Ramona Chiriac a fost persoana pentru care a insistat Marcel Ciolacu, șeful PSD, liberalii fiind mai degrabă înclinați spre o altă variantă, tot independentă politic, adică șefa Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac.

  

Tot dinspre conducerea PSD a venit solicitarea ca pe lista de candidați pentru europarlamentare să nu fie miniștri în exercițiu, în condițiile în care atât în spatele ușilor închise, dar și în mediul public, unii demnitari și-au manifestat intenția. Public, doar Alexandru Rafila a vorbit că ar vrea la Bruxelles. În schimb, în partide mai erau vehiculate nume ca Simona Bucura-Oprescu (ministra Muncii) sau Alina Gorghiu (ministra Justiției).

Pe de altă parte,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sondaj. Scenariile Coaliției pentru a-l învinge pe Nicușor Dan. Burduja, candidatul cu scorul cel mai apropiat de primar în confruntarea directă

Redacția

Elina Svitolina a învins-o pentru prima oară pe Azarenka şi s-a calificat în sferturi:”Cred că după momentul când am devenit mamă, acesta este al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele”

Redacția

Euro 2023: Israel U21 vs Anglia U21 – Nu mai este loc de surprize!

Redacția
Încarcă...