RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Spațiul aerian din jurul Aeroportului Brașov, analizat de specialiști, în perspectiva deschiderii Aeroportului Ghimbav  / Controlorii de trafic de la Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad vor asista piloţii pe noul aeroport

Harta spaţiului aerian din zona Aeroportului Internaţional Braşov şi procedurile instrumentale prind contur după ce miercuri a avut loc nouă consultare pe tema spațiului aerian și a procedurilor de zbor, anunță Agenția de presă Rador.

Pe baza acestor date controlorii de trafic de la Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad vor asista piloţii în manevrele de decolare şi de aterizare pe pista de la Ghimbav.

La întâlnire au participat operatorii aerieni și organizațiile care desfășoară activități de zbor în zona Ghimbav, alături de reprezentanții CJ Brașov și directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, Alexandru Anghel.

La discuții a participat, în sistem de videoconferință, și compania Airbus Helicopters Romania S.A., pentru o analiză a draft-ului procedurilor de zbor și a hărților aferente spațiului aerian realizate de proiectant, în vederea identificării soluțiilor optime de operare în comun în spațiul aerian al viitorului aeroport.

  

”Ne bucurăm că hărțile noastre de decolare/aterizare la aeroport și definirea spațiului aerian, facilitează stabilirea unor proceduri de colaborare între operatorii aerieni și ROMATSA; suntem optimiști că, în câteva săptămâni va fi definitivat acceptul din partea lor, iar după aceste demersuri, ne îndreptăm către realizarea documentației finale”, a precizat Roxana Elena Alupulesei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PSD și PNL caută un candidat independent pentru Capitală. Firea, pe cale să fie trasă pe linie moartă SURSE

Redacția

Deschide un depozit și pleacă în Hawaii / Interviu cu Ionuț Encescu, Director de Produse și Hub de Inovație Digitală FirstBank România (P)

Redacția

Continuă războiul în PMP. Simionca: Tribunalul Bucureşti a respins cererea prin care era blocat Congresul din 19 februarie

Redacția
Încarcă...