RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul introduce planul B în Anglia – măști în public, lucru de acasă, permis Covid în multe locuri

Guvernul britanic a anunțat noi restricții Covid pentru Anglia, ca răspuns la îngrijorarea cu privire la varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2. Oamenii ar trebui să lucreze de acasă acolo unde este posibil și vor trebui să-și arate permisul Covid pentru a intra în multe locuri în public, relatează jurnalistul Petru Clej pentru RFI.

Măsurile anunțate de prim ministrul Boris Johnson sunt valabile în Anglia unde locuiește 85% din populația Regatului Unit.

De vineri, 10 decembrie, acoperirea feței va fi obligatorie pentru majoritatea locurilor publice interioare, inclusiv lăcașurile de cult, teatrele și cinematografele, precum și în magazine și în transportul public.

Măștile nu vor fi încă necesare în locurile de ospitalitate, cum ar fi pub-urile sau restaurantele, și nici în locurile în care “nu este practic să le porți” (de exemplu, unde au loc exerciții fizice sau se cântă).

  

De luni, 13 decembrie, oamenii ar trebui să lucreze de acasă „dacă pot”.

De miercuri, 15 decembrie (sub rezerva aprobării parlamentare), oamenii vor avea nevoie de un permis NHS (Serviciul Național de Sănătate) Covid – sau de un test negativ de flux lateral (rapid) – pentru a avea acces la:

• Cluburi de noapte

• Locuri interioare fără scaune cu mai mult de 500 de persoane

• Locuri în aer liber neașezate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Peste 800.000 de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae

Redacția

Euroins: Efectele unui faliment anunțat pe surse / Ce va urma

Redacția

Medicii ieșeni fac apel la părinţi să nu îşi mai spele copiii cu substanţe pentru animale / Două fetițe sunt în stare gravă după ce au fost spălate pe cap un produs farmaceutic de uz veterinar

Redacția
Încarcă...