RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un an de la dezastrul feroviar de la Tempe, din centrul Greciei: vinovații nu au fost trași la răspundere și situația căilor ferate rămâne precară

„Un an mai târziu, tragedia de la Tempe [continuă să] doară și să înfurie societatea. Durerea rămâne nestingherită, iar întrebările rămân fără răspuns. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către răniți și către pasagerii care au îndurat oroarea acelei nopți”, a declarat președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, într-un comunicat citat de ekathimerini.

„Cuvintele nu pot vindeca rana. Este responsabilitatea statului să aloce răspunderea și să se asigure că națiunea noastră nu mai suferă niciodată o astfel de lovitură pentru siguranța și încrederea cetățenilor săi”, se mai spune în comunicatul prezidențial.

Serviciile feroviare vor fi oprite, iar navele vor rămâne andocate în porturile din apropierea capitalei Atena miercuri, în timp ce muncitorii vor ieși de la locul de muncă pentru a marca un an de la cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei, relatează Reuters.

Un tren de pasageri de la Atena către orașul Salonic din nordul țării s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă la 28 februarie 2023, ucigând 57 de persoane și stârnind proteste în masă față de ceea ce mulți au considerat a fi rezultatul a zeci de ani de neglijare a sectorului feroviar.

  

Protestatarii, de la lucrători feroviari și funcționari publici la navigatori și profesori,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

„Vrei să îl omori pe Zelenski?”. Ce i-a răspuns Putin unui lider occidental care a negociat la Moscova

Redacția

Alexandra Anghel, medaliată cu aur la CE de Lupte. Al doilea aur pentru România la competiţia de la Zagreb

Redacția

UBB admite că nu a verificat toată teza de doctorat a lui Lucian Bode, ci „doar ce s-a reclamat” / „Nu există capacitate pentru așa ceva”, transmite Comisia de Etică

Redacția
Încarcă...