RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un avion care transporta muncitori către o mină de diamante s-a prăbuşit în nord-vestul Canadei / 10 persoane au murit

Un avion de mici dimensiuni care transporta muncitori de la Rio Tinto (RIO.L) s-a prăbuşit, marţi, în apropiere de Fort Smith, în îndepărtatele Teritorii de Nord-Vest ale Canadei, în timpul unui zbor către mina de diamante Diavik, provocând moartea unora dintre persoanele aflate la bord, transmite Reuters, preluat de news.ro

Avion prabusit in CanadaFoto: Curtis Kreklau / Zuma Press / Profimedia

Nu au existat detalii cu privire la numărul de persoane decedate sau la numărul celor care se aflau la bord, dar Northwestern Air Lease, proprietarul înregistrat al avionului, a declarat pe site-ul său că are două tipuri de BAE Jetstreams în flota sa, ambele capabile să transporte 19 pasageri.

  

Potrivit presei din Canada, 10 dintre persoanele aflate la bord au murit.

Directorul executiv al Rio Tinto, Jakob Stausholm, a declarat că firma este devastată de accident.

“Lucrăm îndeaproape cu autorităţile şi vom ajuta în orice fel putem la eforturile lor de a afla exact ce s-a întâmplat”, a spus Stausholm.

Northwestern Air Lease nu a răspuns la solicitările de comentarii, dar premierul Teritoriilor de Nord-Vest a emis o declaraţie în care deplânge persoanele pierdute.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prognoza meteo București: Caniculă în următoarele zile, dar și ploi torențiale și vijelii

Redacția

Joe Biden anunţă că l-ar putea suna pe președintele chinez Xi Jinping săptămâna aceasta, înaintea unei eventuale vizite a lui Nancy Pelosi în Taiwan în luna august

Redacția

Cum se explică scurgerile de gaze din Nord Stream. Diferitele ipoteze ale sabotajului

Redacția
Încarcă...