RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rafila, despre protestul CNAS: În România plătesc asigurări 5 milioane de oameni şi beneficiază de servicii medicale 19 milioane

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, miercuri seară, referindu-se la protestul anunţat de sindicaliştii din cadrul CNAS, că speră să existe înţelepciune şi din partea conducerii instituţiei, dar şi din partea salariaţilor, întrucât întreruperea acordării de servicii medicale nu poate fi acceptată, potrivit News.ro.

Rafila în Parlament Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul afirmă că, deşi CNAS are cel mai mare buget din România, există o problemă de contributivitate, întrucât 5 milioane de oameni contribuie la Fondul de asigurări, dar beneficiază de servicii medicale 19 milioane de oameni.

  

Alexandru Rafila a fost întrebat, miercuri seară, la TVR Info, despre protestul sindicaliştilor din cadrul CNAS şi a afirmat: ”Eu sper să fie un protest în care să existe în primul rând o negociere. Preşedintele CNAS, dr Baciu, cred că ar trebui să facă paşi în a asculta doleanţele celor care protestează. Ca să rezolvi o problemă trebuie să existe dialog”.

Ministrul a afirmat că CNAS ”este o instituţie cheie” pentru că decontează medicamentele la farmacii şi finanţează spitalele.

”Sper să existe înţelepciune de ambele părţi (…) să găsească o soluţie pentru că întreruperea acordării de servicii către asiguraţi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Cinci rachete, lansate miercuri din Fâşia Gaza asupra Israelului / Acestea au fost interceptate cu succes

Redacția

Ucraina: Consiliul de Securitate şi Apărare al țării nu se așteaptă la o invazie pe scară largă din partea Rusiei

Redacția

Ce spune Mircea Geoană despre candidatura la prezidențiale. „Viitorul sună bine”

Redacția
Încarcă...