RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O grupare de români a făcut 3 milioane de euro din anunţuri fictive pe internet. Peste 100 de europeni au fost înșelați

elvetia:-comitetul-international-al-crucii-rosii,-victima-unui-atac-cibernetic-/-hackerii-au-confiscat-datele-a-peste-515.000-de-persoane,-dintre-care-unii-au-fugit-de-conflicte

O grupare de români a înşelat 114 persoane din mai multe ţări europene, prin postarea de anunţuri fictive pe internet. Prejudiciul ajunge la 3 milioane de euro, anunţă DIICOT.

Cercetările în acest caz au fost demarate în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Spania.

În urmă două săptămâni, procurorii au efectuat şase percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor acestei grupări, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălarea banilor, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al DIICOT, o grupare formată din mai mulţi cetăţeni români a fost implicată în postarea pe internet de anunţuri fictive în vederea inducerii în eroare a mai multor persoane, până în prezent fiind identificate 114 din Polonia, Elveţia, Portugalia, Germania şi Grecia. În vederea obţinerii sumelor de bani, au fost deschise conturi bancare, care au fost ulterior folosite în vederea efectuării transferurilor de bani.

  

În cauză, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate pentru continuarea cercetărilor diferite sisteme informatice.

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, SCCO Vâlcea, BCCO Piteşti, din cadrul serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vâlcea şi Sibiu, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „General de brigadă Ştefan Buterez” Vâlcea.

La activităţi au participat patru reprezentanţi ai Ambasadei Spaniei la Bucureşti şi ai autorităţilor din Spania, precum şi un reprezentant al EUROPOL.

digi24

Related posts

Accident la intrare în Fălticeni cu doua persoane rănite

Redacția

Bărbat arestat preventiv pentru viol. Victima, o femeie de 75 de ani

Teona Gherasim

O româncă din Italia şi-a bătut soţul, a atacat un poliţist cu un scaun şi a scos o uşă din balamale. Au calmat-o doar cu electroşocuri

Redacția
Încarcă...