RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Aplicaţie care te ajută să găseşti cel mai bun preţ online al produselor

 

 

Aceasta a fost creată de doi studenţi la Informatică şi un absolvent de Economie al Universităţii „Cuza“, pentru care au şi primit un important premiu naţional.

  

 

O echipă formată din doi studenţi şi un absolvent ai Universităţii „Al.I. Cuza“ Iaşi a obţinut premiul „Best Pitch“ la Innovation Labs 2019, programul de mentorat şi dezvoltare pentru tinerii pasionaţi de tehnologii creative şi antreprenoriat.

Robert Onesim şi Vlad-Ioan Lupoaie, masteranzi la Facultatea de Informatică, împreună cu Andrei Pricop, absolvent al Facultăţii de Economie, au făcut parte din echipa „NotThisTimePal“, care a participat la ediţia 2019 a competiţiei Innovation Labs. Premiul „Best Pitch“ a fost acordat ca urmare a prezentării pe care au susţinut-o la evenimentul Demo Day, care a avut loc luni, 20 mai, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Echipa „NotThisTimePal“ a dezvoltat o extensie a browser-ului Chrome care permite utilizatorilor să identifice cel mai bun preţ pentru produsele pe care le caută. Astfel, printr-un singur click pe imaginea unui produs, cumpărătorii pot avea acces la cele mai avantajoase oferte comerciale.

În martie 2019, peste 480 de tineri s-au înscris în cele patru Hackathoane Innovation Labs desfăşurate la nivel naţional, propunând peste 160 de idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat 111 echipe, dezvoltându-şi ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare 70 de echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat şi dezvoltare a prototipului iniţial, evoluând spre un produs care să combine excelenţa tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor.

Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshopuri şi întâlniri cu mentorii, specialişti în domeniul tehnologiei şi antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea şi rafinarea soluţiilor propuse. Dintre cele 70 de echipe care au fost selectate în programul de mentorat de trei luni, în martie 2019, 18 au fost fost cele finaliste care au urcat pe scenă la Demo Day 2019.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Aeroportul de la Suceava va fi gata luna viitoare

Redacția

Salariul mediu net în luna aprilie, aproape 4.000 de lei. Unde se câștigă cel mai bine

Redacția

Prețul apei a crescut de la 1 iulie pentru pășcăneni

Răzvan Grecu
Încarcă...