RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Victor Chirilă, președintele ARSACIS, despre Actualitatea TV: „Este lăudabil ce faceți pe tema apei! Nu a fost nimeni șantajat și nici nu mi s-au cerut bani ca să particip la emisiuni!”

Acuzațiile Bit TV lansate în ultima perioadă de timp la adresa postului de televiziunea Actualitatea TV nu au niciun fundament și sunt cauzate de inevitabila invidie profesională și concurență prost înțeleasă. 

Astăzi, cei de la televiziunea concurentă, au acuzat, nici mai mult nici mai puțin, că televiziunea noastră ar fi făcut „un șantaj ordinar” la adresa ApaVital.

Acuzațiile sunt formulate de Bit TV și nu sunt probate de declarații ale presupusei persoane vătămate. Ele pornesc de la o ofertă de publicitate pe care postul nostru a făcut-o către ApaVital în vara anului 2015. Asta deși, Actualitatea TV a criticat vehement ApaVital chiar sub o înțelegere financiară pe servicii de publicitate cu aceștia.

  

Reporterii noștri au încercat să afle care sunt opiniile față de activitatea Actualitatea TV a celor care sunt coordonatorii ApaVital la Pașcani. Astfel, i-am contactat pe cei care conduc ARSACIS: președintele Victor Chirilă și directorul executiv Paul Beneș.

Benesch s-a arătat contrariat de acuzațiile lansate către Actualitatea TV și a susținut că nu fost niciodată condiționat de o plată pentru a participa la emisiunile noastre. Mai mult, nici șantajul nu este recunoscut de acesta.

„Dar cine a spus că mi s-au cerut bani. Nu mi s-au cerut niciodată și nici nu am spus niciodată așa ceva. N-am făcut niciodată afirmații de genul acesta. Șantajat nu… Nu ăsta e termenul. Nu simt o atitudine prietenoasă față de noi și activitatea noastră. Simt o urmă de dușmănie, de adversitate care nu știu de unde pleacă. De șantajat în nicun caz. Adică cu ce să șantajați? Șantaj înseamnă că îmi ceri să fac ceva amenițându-mă că faci nu știu ce dezvăluire. A fost vorba de așa ceva vreodată?! Ce aș reproșa eu televiziunii dumneavoastră este că informațile pe care le luați de la noi le puneți într-un context, cumva, altfel de cât am vrea noi, în altfel de cât le dăm noi. Nu zic că distorționați ceea ce spun eu. Asta chiar am apreciat că întodeauna ce-am spus eu ați dat exact cu citat. Asta denotă un respect față de noi, în schimb, comentariile față de citatul meu sau al nostru, cumva, întorc sensul celor spuse”, a declarat Paul Benesch, directorul executiv al ARSACIS.

Nici președintele ARSACIS, Victor Chirilă nu a fost de acord cu aceste acuzații lansate de Bit TV. Acesta chiar a lăudat activitatea de informare pe care o face Actualitatea TV pe tema apei la Pașcani.

„Sub nicio formă, niciodată, nu s-au făcut presiuni legate de ApaVital, de cum să facă cum să dea. Tot ce ați întrebat de-a lungul vremii a fost pură informație pentru publicul larg din Pașcani pentru a lămuri neliniștile oamenilor față de noul operator ApaVItal și ARSACIS. Sub nicio formă, niciodată, cu toată responsabilitatea, de când sunt președintele ARSACIS nu am auzit nici la directorii ARSACIS și nici la directorii ApaVital să spună vreodată că s-au făcut ceva presiuni. Noi, cu mass-media, cu televiziunile, cu ziarele avem relații de colaborare și orice informație trebuie să o dăm pentru că așa e corect să afle publicul ceea ce facem noi. Nu domnule, sub nicio formă nu mi s-au cerut bani ca să particip la emisiuni la dumneavoastră, și nici nu aș da. Doar mă știți pe mine,eu întodeauna mi-am exprimat punctul de vedere clar și la obiect, nu am avut nicio reținere niciodată să spun adevărul. Nicicodată, sub nicio formă. Din contra, m-ați invitat să vin la televiziune, dar niciodată nu a fost vorba să-mi cereți ceva, sau celor de la ApaVital. Mi-ar fi spus cei de acolo. Sub nicio formă! V-am mai spus, având în vedere că ApaVital e un operator nou în Pașcani, erau neliniștile locuitorilor din Pașcani, se iscaseră fel de fel de discuții. Și acuma încă mai sunt astfel de discuții, iar intervențiile dumneavoastră au fost un demers jurnalistic pentru a anunța opinia publică despre ceea ce se-ntâmplă, ce va fi în viitor. Practic, prin invitarea mea în emisiunile dumneavoastră am lămurit niște lucruri care probabil locuitorii din Pașcani, nu le știau. Chiar v-aș ruga și-n continuare să-i chemați pe cei de la ARSACIS și pe cei de la ApaVital să lămurească lumea și să știe populația din Pașcani despre ce e vorba. Ăsta este un demers jurnalistic, chiar de lăudat, pentru că v-ați găsit timp pentru a aborda acest subiect, deoarece el trebuie lămurit cât mai mult, pentru ca lumea să înțeleagă că e o necesitate să fie accesați banii europeni ”, a răspuns la întrebările Actualitatea TV, Victor Chirilă președintele ARSACIS.

Menționăm că am încercat să luăm un punct de vedere și de la directorii ApaVital, însă aceștia nu au răspuns apelurilor noastre, deși au fost contactați și prin SMS. Mai mult , Mihai Doruș, președintele Consiliului de Administrație al Apavital a închis telefonul reporterilor care l-au contactat, în momentul în care s-au recomandat cine sunt.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Componența CA de la Spitalul Municipal a fost completată. EcoSalubritate mai așteaptă

Marius Parteni

Zilele Municipiului Pașcani vor avea loc în al doilea weekend din luna iulie. Iată ce artiști încearcă să contracteze primăria!

Răzvan Grecu

Consilierul Sorin Olariu lăsat în afara Consiliilor de Administrație, a unităților de învățământ din Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...