RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contractul de proiectare a lucrărilor de reabilitare la Palatul Cantacuzino, a fost semnat!

Reabilitarea Palatului Cantacuzino intră în linie dreaptă. Astăzi, municipalitatea a semnat contractul de proiectarea a lucrărilor de reabilitarea cu o societate de profil, în urma unei licitații publice.  Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a primarului Dumitru Pantazi , iar în teren a mers administratorul public, Gică Zanet, pentru a da unele indicații proiectanților.

Aceștia din urmă, au 60 de zile la dispoziție pentru realizarea proiectului de execuție, iar șefii municipalității își doresc ca în primăvara anului 2020 să înceapă lucrările de reabilitare.

„În această dimineață a fost semnat contractul privind serviciile de proiectare ale Palatului Cantacuzino. Cu această ocazie s-a format o comisie ce a mers la fața locului alături de proiectanți unde s-au stabilit următorii pași privind începerea efectivă a lucrărilor de modernizare a acestui important obiectiv din Pașcani.  Conform contactului semnat cu firma de proiectare există un termen de 60 de zile de a finaliza documentația de proiectare ca mai apoi Primăria Municipiului Pașcani să poată iniția procedura de achiziție a lucrărilor tehnice de modernizare/revitalizare a Palatului. Dorința noastră este aceea ca în primăvara anului 2020 în funcție și de durata procedurii de achiziție să stabilim câștigătorul și să începem efectiv lucrările” se arată pe pagina de Facebook a primarului Dumitru Pantazi.

Investiţia pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino este estimată la peste 21 milioane de lei, din care 20 milioane lei fonduri eligibile, restul de un milion lei neeligibile, din bugetul local. Se are în vedere atât reabilitarea clădirii care are subsol, parter, etaj şi mansardă, cât şi amenajarea terenului din împrejurimi în suprafaţă de 6.920 mp.

  

În curte vor fi amenajate două fântâni arteziene, un foişor, spaţii verzi şi alei pietonale precum şi o parcare pentru maşini. De asemenea, prin acest proiect Palatul va beneficia de o modalitate inovativă, unică în Europa, prin care se va putea folosi propriul telefon mobil pentru a asculta audio-ghidurile exponatelor – acest serviciu de audio-ghid va fi accesibil gratuit pentru toți vizitatorii cu ajutorul telefonului mobil personal, indiferent de tipul sau generația acestuia.   

După reabilitare, va fi transformat în Muzeu Municipal.

Related posts

Ce pedepse riscă cei care au votat ștergerea datoriei „Agrocomplex”! Ce se poate întâmpla cu averile lor!

Răzvan Grecu

Asociaţia Pentru Paşcani: „Hai să schimbăm lumea începând cu Paşcaniul, iar dacă schimbăm Paşcaniul vom schimba lumea!”

Diana Marcu

Mister în jurul demisiilor celor trei membri din Consiliul de Administrație al Eco Salubritate

Marius Parteni
Încarcă...