RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Care este motivul pentru care divorțează cei mai mulți români. „Este efectul mentalităţii tipic româneşti”

 

Motivul pentru care divorțează cei mai mulți români nu este violența conjugală sau dependența de alcool – peste aceste probleme oamenii sunt tentați să treacă. Cea mai „populară” cauză de divorț în România este infidelitatea.

  

 

Potrivit terapeuţilor, acesta „este efectul mentalităţii tipic româneşti”, iar numărul familiilor care se destramă este în creştere de la lună la lună.

În orice caz, nu toţi cei care divorţează ajung la tribunal. În ultimul an, dintre cei 30 de mii de români care şi-au încheiat mariajul, 20 de mii au făcut-o la notar.

Cel mai des divorțează partenerii care au între 35 şi 39 de ani, după ce au trăit împreună, în medie, 9 ani. În 47% dintre cazuri, de vină pentru destrămarea căsniciei sunt ambii soţi.

Problemele, ca şi tentaţiile care apar în timp, sunt normale, spun specialiştii. Totul e să vrei să le gestionezi. Mulţi, însă, aleg să plece şi duc cu ei un bagaj greu.

„Dacă eu am o rană pe vcare nu am vindecat-o, o voi regăsi în următorul Cuplu, pot să schimb 100 de parteneri. Relaţiile interumane cele mai profunde sunt cele care se construiesc în timp şi în care s-a trecut prin foarte multe”, a spus psihoterapeutul Anca Maftei.

Dincolo de infidelitate, motivele de divorţ sunt diverse. Cele mai multe dintre divorţuri în România se înregistrează în mediul urban, acolo unde, cred specialiştii, oamenii sunt mult mai independenţi financiar.

 sursa www.a1.ro

Related posts

ApaVital începe debranşările acolo unde nu s-au încheiat contracte

Ema Roman

CFR poate reintroduce o cursă de tren pe ruta Pașcani – Târgu Neamț

Redacția

Incendiu la o casă din Pașcani

Redacția
Încarcă...