RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administrație după ureche! Pantazi răstălmăcește un răspuns venit de la Consiliul Concurenței, cu privire la achiziția unui mijloc de transport în comun (DOC)

 

Situație rar întâlnită într-o Primărie: primarul Dumitru Pantazi și administratorul public, Gică Zanet, l-au indus în eroare pe un consilier local care a încercat să afle de ce municipalitatea nu a achiziționat un autobuz, în conformitate cu lista de investiții.

  

 

 Claudiu Bodoașcă a dorit să știe, pe fondul unor discuții publice privind calitatea autobuzelor cu care RAGCL operează serviciul de transport în comun, de ce municipalitatea nu a reuști să cumpere un autobuz second hand pentru care se alocaseră bani în bugetul local.

 

„Am văzut în spațiul public discuții în ceea ce privește condițiile de transport public. Că nu sunt bune autobuzele. Noi am avut pe lista de investiții bugetat un autobuz pe care să-l dăm la RAGCL. Ce facem, îl mai cumpărăm, nu-l mai cumpărăm?” a întrebat consilierul liberal Claudiu Bodoașcă. 

 

Răspunsul i-a fost dat de primarul Dumitru Pantazi, secondat de administratorul public Gică Zanet. Conform acestora Consiliul Concurenței ar fi avizat negativ această achiziție.

 

„Cu autobuzul la RAGCL, s-a primit din câte știu de la Consiliul Concurenței un document că nu avem voie să achiziționăm autobuze”,  a susținut primarul Dumitru Pantazi.

 

Liberalul Bodoașcă a intervenit contrariat de răspuns întrebând cum de cei de la Primăria București și cea din Cluj au putut cumpăra autobuze noi pentru dotarea serviciului de transport în comun.

 

„Dar ăia de la București și Cluj cumpără sute, nouă nu ne dă voie să cumpărăm unul?” a întrebat Bodoașcă uimit de răspunsul primit.

 

„Noi am făcut adresă la Consiliul Concurenței și am primit răspuns negativ”, a susținut din nou edilul șef.

 

La solicitarea consilierului Marius Pintilie, edilul șef a dat dispoziție verbală, ca adresa prin care Consiliul Concurenției ar fi avizat negativ achiziția autobuzului, să fie înaintată către aleșii local. Doar că aceasta nu a ajuns până acum la aleșii locali, deși a trecut o săptămână de zile.

 

A ajuns însă, întâmplător, în biroul redacției NewsPascani.com, iar din citirea acesteia reiese că primarul Dumitru Pantazi și administratorul public Gică Zanet i-au indus în eroare pe consilierii locali. Conform documentului, Consiliul Concurenței nu spune nicăieri că nu este de acord cu această achiziție. Ba mai mult, instituția amintită oferă primarului Dumitru Pantazi două soluții pentru achiziționarea autobuzului.

 

„În aceste condiții, apreciem că sunt două posibilități: a) Alocarea sumei de 150.000 de lei pentru achitarea autobuzului se face suplimentar față de prevederile contractuale și astfel este necesară completarea Anexei 3 privind inventarul bunurilor mobile și imobilecare sunt transmise spre folosință RAGCL;

b) Alocarea sumei de 150.000 de lei se face în temeiul obligațiilor contractuale ale concedentului și, astfel, nu mai este necesară modificare contractului”. se arată în adresa Consiliului Concurenței.

Menționăm că, primarul Dumitru Pantazi și administratorul public Gică Zanet nu au răspuns apelurilor telefonice, repetate, pentru a explica această situație.

Adresă Consiliul Concurenței

 

 

 

Related posts

Pașcani, 10 iunie: Ședință extraordinară de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția

Investițiile masive în localitatea natală a primarului și viceprimarului atrag ironiile opoziției din Consiliul Local

Răzvan Grecu

Furnizarea apei, întreruptă pe străzile Moldovei, Culturii și Traian Vuia din Pașcani

Redacția
Încarcă...