RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Politica Guvernarii P.S.D. – ALDE, o gură de aer pentru mediul de afaceri!

Dragi colegi, există doua feluri de politică care se manifesta în România: o politică efectivă, sprijinită pe un program de guvernare serios, confirmată şi de cifrele puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Statistică, şi o politică la nivel declarativ, fiind axată pe scenarii apocaliptice, nesusţinută de realitatea economică şi socială, o politică la care apelează opoziţia în lipsa de preocupări serioase.

 

  

Ca sa putem face o analiza competentă trebuie să punem la dispoziţia cetăţenilor cifrele care caracterizează guvernarea social-democrată şi apoi să tragem concluzia dacă programul de guvernare social-democrat este sau nu prietenos cu mediul de afaceri.

S-a implementat, în primul rând, măsura unui impozit mai mic pentru firmele cu o cifră de afaceri de sub 1 mil. euro, scăderea efectivă fiind de substanţă, de la 16% la 1%, beneficiul profitând unui număr de 450.000 de firme din care 95% firme româneşti. Este această masură prietenoasă cu mediul de afaceri?

 

Prin programul Start – Up Nation pentru înfiinţarea de noi firme s-au creeat în anul 2017 un număr de 8444 firme noi, cu 21.000 de noi locuri de muncă. Este aceasta o masură folositoare pentru economia României?

 

La programul pentru micro-industrializare şi internaţionalizare au aplicat deja un număr de 1316 firme. În acest context s-a pus accent pe relaxare fiscală şi pe debirocratizare eliminându-se un număr de 102 taxe şi eliminandu-se şi Formularul 088 care producea ”panică”.

 

Avem cel mai scăzut procent de şomaj după anul 1989, corespunzator lunii iulie 2018, acesta ridicându-se la 3,48% faţă de 4.8%, aşa cum era înregistrat în decembrie 2018.

Veniturile din contribuţiile sociale au crescut în primul semestru al anului 2018 la 46,8 miliarde de euro, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

 

Nu în ultimul rând, România a manifestat o grijă deosebită faţă de politica resurselor naturale ale ţării noastre, prin adoptarea Legii Off-shore, în special pentru valorificarea rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră.

 

Astfel, 50% din gazele extrase vor fi folosite doar pentru consum intern, venitul total estimat care să ajungă în visteria statului român fiind undeva la aproximativ 20 miliarde de dolari, din taxe şi impozite, bani ce vor fi investiţi în infrastructură, încă deficitară, din România.

 

Guvernarea P.S.D. – ALDE îşi va duce mandatul la bun sfarşit şi va cauta să realizeze cât mai multe din măsurile cu care a convins electoratul român în 2016, pentru ca, ulterior, cetaţeanul român, în 2020 să poată analiza: preferam un portofoliu economic susţinut de cifre care sunt imaginea realizărilor din ultimii 4 ani sau vorbele goale ale unei opoziţii impotente politic?

 

 

Cu deosebit respect,

Deputat PSD Iași, Vasile Axinte

 

 

 

Related posts

Comunicat PSD: ”La toate jignirile peneliștilor de la Iași vom răspunde prin muncă și proiecte!”

Redacția

Deputat de Iași Vasile Toma: ”Legislația trebuie să devină funcțională și aplicabilă! Demers pentru stoparea la modul real a aruncării gunoaielor din mașină” (P)

Redacția

Deputatul Sorin Năcuță, despre Ziua Independenței Naționale a României, 10 mai (P)

Redacția
Încarcă...