RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un veteran de război din Pașcani a împlinit astăzi 100 ani!

Emoții mari în familia unui veteran de război din Pașcani. Cel mai vârstnic dintre aceștia, care este și capul familiei, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 ani. Bătrânul a primit cu mare bucurie urările familiei, dar și a autorităților.

 

  

 Este o dublă sărbătoare în sânul acestei familii. În anul Centenarului veteranul de război Gheorghe Platon a atins venerabila vârstă. Născut la 19 martie 1918, a luptat în cel de-al doilea război mondial, împotriva rușilor. A stat șase ani în armată, pentru că acolo îl prinsese războiul, după ce s-a înrolat cu un an și jumătate înainte de începerea lui.

 Gheorghe Platon are 3 copii, 8 nepoți și 6 strănepoți. Chiar dacă este imobilizat la pat, este extrem de lucid și prezent în viața cotidiană. Familia spune că și la acestă vârstă îi place să citească.

 Astăzi autoritățile locale l-au vizitat. I-au înmânat o diplomă, un tort, un buchet de flori și o sumă de bani. Preotul Ioan Isac de la Parohia cu hramul Sfinților Mihail și Gavril i-a dăruit o icoană.

 Toți cei prezenți i-au cântat La mulți ani, veteranului de război.      

Related posts

Când poți lua suplimente cu efect de somnifer

Redacția

Noi locuri de muncă pentru pășcănenii șomeri. Peste 400 de oferte din străinătate (DOC)

Ema Roman

România a exportat, în primele 11 luni din 2017, carne şi preparate din carne în sumă de 380,5 milioane de euro

Redacția
Încarcă...